Ana SayfaEkolojiHDP’den sıcağı sıcağına ikaz: Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu planlıdır

HDP’den sıcağı sıcağına ikaz: Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu planlıdır

HABER MERKEZİ – İstanbul Boğazı’nda bir yük gemisinin kıyıya çarptığı haberi gündemdeyken HDP Sözcüsü Günay Kubilay’dan uyarı geldi: “Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu kaza muhalefeti bastırmak ve İstanbulluları ‘ikna’ için planlanmış bir oyundur.”

İstanbul Rumeli Hisarı’nda bir kuru yük gemisinin kıyıya çarptığı haberi saat 13:00 sularında basına yansıdı.

Bu haber ajanslarca servis edilmeden biraz önce, saat 12:00 sıralarında HDP Sözcüsü Günay Kubilay’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kubilay, Kanal İstanbul projesine değinerek, “Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu kaza muhalefeti bastırmak ve İstanbulluları ‘ikna’ için planlanmış bir oyundur” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Boğaz’da kaza olabilir” dediğini hatırlatan Kubilay, “Hatırlarsınız, Hakan Fidan çıkıp ‘Suriye’den bir füze atarız, savaş çıkartırız’ demişti” diyerek olası bir kazanın “planlanmış bir oyun olabileceğine” dikkat çekti.

Daha sonra Artı TV’ye bağlanan Kubilay, “Benim açıklamam ön görüden çok siyasi bir tespittir” dedi.

“Bu çılgınlığa asla izin vermemeliyiz”

Yaptığı basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun projenin neden iptal edilmesi gerektiğini anlattığı açıklamasını hatırlatan Kubilay, projeyle beraber İstanbul’da depremin şiddetinin artacağına, kentin su kaynaklarının yok olacağına, çevrenin ve tarihin tahrip edileceğine dikkat çekti.

ÇED raporunu eleştiren Kubilay, “İktidar yangından mal kaçırır gibi 1595 sayfalık ÇED raporuna apar topar son şekli vererek, kendine dayanak oluşturmaya çalışıyor. Üstelik rapora da sözde şekil şartını yerine getirmek için bir haftalık itiraz süresi koymuş” dedi.

Kanal İstanbul’u hem toplumsal hem de ekolojik bir “felaket” olarak nitelendiren Kubilay, “Türkiye’nin geleceğini ipotek altına alacak ve ekolojik bir felakete yol açacak bu çılgınlığa asla izin vermemeliyiz” diye belirtti.

“Boğaz’ın güvenliği, jeopolitik konum, her an kaza olabilir” şeklindeki söylemlerin “yalan” olduğunu vurgulayan Kubilay, “Bu yalanlar altında İstanbul’u Katar’a satanlara karşı çıkmalıyız, derhal harekete geçmeliyiz” diye konuştu.


İstanbul Boğazı’nda yük gemisi karaya oturdu

İmamoğlu tek tek anlattı: Kanal İstanbul projesi neden iptal edilmeli?

Uygulamalı tarifle Kanal İstanbul’a itiraz etmenin yolu

Kanal İstanbul: Gemi garantisi verilecek, fatura yine halka kesilecek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prim borcu olan 5 milyon kişi sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak
Sonraki Haber
Avukat Efkan Bolaç'a verilen 3 yıl hapis cezası onandı