Ana SayfaPolitikaHDP’li Bulut: Bizler Türkiye ve Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek olan kadınlarız

HDP’li Bulut: Bizler Türkiye ve Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek olan kadınlarız

HABER MERKEZİ – HDP Kadın Meclisi’nin gerçekleştirdiği Marmara Bölge Konferansı’nda konuşan partinin İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, “Bizler Türkiye ve Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek olan kadınlarız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Marmara Bölge Konferansı’nı İstanbul’daki Taksim Hill Otel’de gerçekleştirdi.

Konferansa partili milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Züleyha Gülüm ile HDP İstanbul Eşbaşkanı Elif Bulut, Parti Meclisi (PM) üyeleri ile çok sayıda kadın siyasetçi katıldı.

Panelin yapıldığı konferans salonuna Kürtçe ve Türkçe “Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız”, “Em di azadiye de bi israr, di tekoşine de bi biryarin” yazılı pankart asıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul Eşbaşkanı Elif Bulut, “Türkiye’de bir erkek ittifakıyla mücadele ederken kadınların mücadelesi önemli. Karşımızda büyük bir erkek ittifakı var” dedi.

“Kadınların kazanımlarına yönelik savaş veriyorlar. Kadın hareketinin güçlenmesine karşı mücadele ediyorlar. Biz erkek ittifakına karşı bir arada güçlü oluğumuzu biliyoruz. Dünyayı değiştirecek olan kadınlardır.”

“Geceleri de meydanları da terk etmeyeceğiz”

Şili’den İran’a dek tüm dünyadaki kadınların mücadelesine dikkat çeken Bulut, “Bu mücadele erkeklerin gözünü korkutuyor” diye konuştu.

“Mevcut iktidarın savaş politikalarına karşı Kürt hareketinin Rojava deneyimi dünyaya örnek oldu. Türkiye’de kadınların hayatta kalma mücadelesine karşı bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız. Esenyurt’ta kadın arkadaşlarımız bildiri dağıttığı için tutuklandı. Kadınlar asla pes etmiyor. Biz geceleri de meydanları da terk etmeyeceğiz. Çünkü biz her gün öldürülenleriz.
Bu yüzden bizim isyanımız kıymetli. AKP-MHP şunu çok iyi bilmeli ki sürekli kadının bedeni üzerinden talimatlar veren her şeyin bir karşılığı olacak. Kadınların öfkesi birikiyor. Biz Marmara olarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Bugün burada yapacağımız her öneri HDP’nin kadın politikalarını belirleyecek olan görüşlerdir. HDP Kadın Meclisleri ile güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bizler Türkiye ve Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek olan kadınlarız.”

Konferans açılış konuşması ardından basına kapalı olarak devam etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nazım'dan Beckett'e "Lütfi Özkök: Portreler" sergisi
Sonraki Haber
CHP: Öğrenim kredisi borcu bulunan öğrencilerin faizleri silinsin