Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki kadından daha İlahiyat Fakültesi bölüm başkanı hakkında cinsel taciz şikayeti

İki kadından daha İlahiyat Fakültesi bölüm başkanı hakkında cinsel taciz şikayeti

HABER MERKEZİ – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını belirten iki kadın öğrenci daha şikayetçi oldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören çok sayıda kadın öğrenci, Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını söylemişti.

Kadınlardan biri emniyete giderek Gözütok hakkında şikayette bulunmuştu.

Ardından iki kadın öğrenci daha Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını söyleyerek, şikayette bulundu.

Karakola giderek şikayette bulunan kadınlardan biri, Gözütok’un kendisini hem odasında hem de sosyal medya aracılığıyla taciz ettiğini ifade etti.

Gözütok’un sürekli kendisinden fotoğraf istediğini söyleyen kadın öğrenci, bu tacizin uzun süre boyunca devam ettiğini dile getirdi.

Şakir Gözütok’un kendisini sürekli odasına çağırarak taleplerde bulunduğunu anlatan öğrenci, korktukları için şu ana kadar şikayette bulunmadığını, bir arkadaşının şikayeti sonrası başvuru yapmaya karar verdiğini anlattı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen’in haberine göre şikayette bulunun bir diğer kadın da birçok kez Gözütok’un tacizine maruz kaldığını söyledi.

Şikayetlerin ardından bu hafta içerisinde Gözütok’un ifadeye çağrılacağı belirtildi.

CİMER’e de şikayet edilmiş

Öte yandan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nden cinsel taciz vakalarına ilişkin bir açıklama yapmazken, birçok öğrencinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden de birçok tacizle ilgili şikayete bulunduğu ortaya çıktı.


Van’da İlahiyat Fakültesi bölüm başkanından kadın öğrencilere sistematik cinsel taciz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Selçuk Mızraklı'nın ilk duruşması yarın
Sonraki Haber
Mersin'de hazine arazisindeki binlerce kızılçam ağacı kesildi