Ana SayfaEğitimİlahiyat Fakültesi’ndeki cinsel tacizle ilgili açıklama yapmak isteyen öğrencilere tehdit mesajları

İlahiyat Fakültesi’ndeki cinsel tacizle ilgili açıklama yapmak isteyen öğrencilere tehdit mesajları

HABER MERKEZİ – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un birçok kadın öğrenciyi cinsel tacize maruz bırakmasına ilişkin açıklama yapmak isteyen öğrenciler, yurt ve okuldan atılmakla tehdit edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören çok sayıda kadın öğrenci, Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını söylemişti.

Taciz vakasına dair bugün açıklama yapmak isteyen öğrenciler, açıklamaya katılmamaları yönünde tehdit mesajları aldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre öğrenciler, WhatsApp üzerinden bilinmeyen numaralardan atılan mesajlarla, yurttan atılmak, okuldan uzaklaştırılmak ve burslarının kesilmesiyle tehdit edildi.

Ayrıca yine bilinmeyen bir numaradan tüm öğrencilere, “Selamun Aleyküm. Yarın saat 12.00’da İlahiyat Fakültesi önünde bir yürüyüş yapılacakmış. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin talimatı var. Yürüyüşe katılanlar yurttan atılacaktır. Bilginize” mesajı atıldı.

Öğrencilerin, mail ve sosyal medya hesaplarına gönderilen mesajlarda “Camiamızı yaralama ve suçlu duruma düşürmenin anlamı yoktur” denildi.

“Olayın ehemmiyetine binaen! Kişilerin özel hayatına ilişkin bilgilerini ifşa eden kimse, TCK’nın 134. maddesine göre 1,5 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılacaktır. Eğer bu fiil kamuoyuna duyurulursa, verilecek ceza yarı oranında arttırılacaktır. Bunun hem ilahiyat camiasına hem de tüm ilahiyat hocalarının yaralanmasına sebep olacağı açıktır.
Zaten fakülte yönetimi gerekeni yapacaktır. Daha fazla camiamızı yaralama ve suçlu duruma düşürmenin anlamı yoktur. Olay bizzat yayanları ilgilendirmediği için, TCK’nın 267 sayılı kanununa göre iftira suçuna girdiğinden ve başkasının adına bu bilgiler kullanılmışsa cezalar arttırılır. Arkadaşlarımızın akli-selim ile hareket etmeleri ve birileri tarafından kullanılmamalarını tavsiye ederim.”

Birçok öğrenci grubunun da destek vereceğini ifade ettiği açıklamanın yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendisini cinsel tacize maruz bıraktığını söyleyen bir kadın öğrenci emniyete giderek şikayetçi olmuştu.

Kadın başka öğrencilerin de cinsel tacize maruz bırakıldığını söylerken, Gözütok tarafından tehdit edilen kadının ailesi de şikayette bulunmuştu.

Üniversitede tacize maruz bırakılan kadınlar, Ensar Vakfı Üyesi ve 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Şakir Gözütok hakkında İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, ardından da Rektörlüğe dilekçe vererek, şikayetçi olmuştu.

Ancak şikayetin bir türlü hayata geçirilmemesi üzerine öğrenciler tacize ilişkin kampanya başlatmaya karar vermişti.

Cinsel tacizin kamuoyunda duyulmasının ardından üç kadın daha Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını söyleyerek, şikayetçi olmuştu.


Van’da İlahiyat Fakültesi bölüm başkanından kadın öğrencilere sistematik cinsel taciz

İki kadından daha İlahiyat Fakültesi bölüm başkanı hakkında cinsel taciz şikayeti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ursula Tayfunu: Filipinler'de en az 16 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Ekonomik ambargoya karşı Evrensel ve BirGün’den dayanışma çağrısı