Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan Akşener’e Kanal İstanbul ziyareti

İmamoğlu’ndan Akşener’e Kanal İstanbul ziyareti

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek Kanal İstanbul projesiyle ilgili teknik bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Üsküdar’daki evinde ziyaret etti.

Ziyarete İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren ile birlikte gitti.

Akşener ve İmamoğlu görüşmenin ardından ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Davet ederse koşa koşa giderim”

Fotoğraf: İBB

İBB Başkanı İmamoğlu, Akşener’e, Kanal İstanbul’a dilekçe ile itiraz sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

“Kanal İstanbul süreci ile ilgili elde ettiğimiz teknik verileri ana başlıklarıyla paylaştım. Zaten kendileri de parti bünyesinde çalışmalarını sürdürüyorlardı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu vasıtasıyla süreçleri kendileriyle paylaşıyorduk. Dolayısıyla çok verimli bir sohbet oldu. Bize evinin kapısını açtığı için de çok çok teşekkür ediyorum.”

Bir gazetecinin, “Kanal İstanbul ile ilgili turlarınız devam edecek mi? Özellikle, ‘Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyorum, ikna edebilirim’ dediniz. Bir ışık alıyor musunuz, öyle bir davet olur mu?” sorusuna İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Biz şuanda bilimsel çalışmalar sürdürüyoruz. Aynı şekilde İYİ Parti bu sürece dahil ve bilimsel çalışmalar yapıyor. Ocak ayında kendi çalıştayları var, bizim çalıştaylarımız olacak. Ben elde ettiğimiz verileri keyifle Sayın Cumhurbaşkanı ile paylaşmak isterim. Temmuz’dan beri kendilerinden randevu talebim var. İstanbul’un deprem sorununu, mülteci sorununu konuşmak isterim. Kanal İstanbul ile ilgili neyi yanlış bulduğumu kendilerine ifade etsem. Yanlış mı olur? Çok doğru olur! Bizim beklentimiz bu. Israrla talep edeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı bizi davet ederse koşa koşa gideriz. Süreci anlatırız. Gördüğümüz aksaklıkları ve İstanbul’a dair gördüğümüz tehditleri anlatırız. Bu kadar net. Ülkenin hiyerarşisi bu şekilde işler diye düşünüyorum. Beklentimiz bu.”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de “Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Nezaketiniz için çok teşekkür ediyorum başkanım” ifadelerini kullandı.

Akşener, soru üzerine Basın Danışmanı Murat İde’nin uğradığı saldırı hakkında ise şunları söyledi:

“Sayın Soylu’nun dikkatini çekmek isterim. Kendisini uzun zamandır ‘Türkiye’nin en başarılı içişleri bakanı’ olarak tanımlıyor. Ama içişleri bakanlığı döneminde dövülmemiş insan ve dövenlerin beraat etmediği bir an olmadı. Biliyorsunuz evimin önünde de aynı şey oldu. Bu ev basıldı, onlar da beraat etti. Dolayısıyla ben Sayın İçişleri Bakanına görevini yapmaya, hukuku da, yargıyı da bu konuda objektif davranmaya davet ediyorum. Türkiye bu tür şeyleri taşıyamaz. Murat İde ile de konuştum. Durumu iyi. Ama yarın sizin başınıza da aynı şey gelebilir. Şiddetle kınıyorum.”

İmamoğlu tek tek anlattı: Kanal İstanbul projesi neden iptal edilmeli?

Uygulamalı tarifle Kanal İstanbul’a itiraz etmenin yolu

Kanal İstanbul: Gemi garantisi verilecek, fatura yine halka kesilecek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökçeada- Kabatepe feribot seferlerine fırtına engeli
Sonraki Haber
Akar'dan Libya açıklaması