Ana SayfaEkolojiİmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı

HABER MERKEZİ – Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, “Birileri sükse yapsın diye İstanbul halkına ihanet edecek, yarın pişman olacakları hiçbir projeye, ‘Evet’ demeyeceğiz” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’a ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

“Dünyada büyük sükse yaratacak. CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz” diyen Erdoğan’a, İmamoğlu “Birileri sükse yapsın diye İstanbul halkına ihanet edecek, yarın pişman olacakları hiçbir projeye, ‘Evet’ demeyeceğiz” şeklinde karşılık verdi.

İBB Meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan’ın kendisi hakkında sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“Uzun zaman geçti Sayın Cumhurbaşkanı’nın belediye başkanlığından bu yana. Belediye kanununun 18. Maddesi, ‘Belediye başkanı; belediye teşkilatının, beldenin ve belediyenin haklarını, menfaatlerine korur’ diye izahta bulunur.
“Dolayısıyla, oturarak iş yapan hangi belediye başkanlarıyla çalıştı onu bilmiyorum. Ben, burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim. Ben toplumun menfaatlerini ve haklarını korumak için belediye başkanı seçildim.
“‘Sen otur işine bak’ cümlesinin bir başka açılımı, ‘En iyisini ben bilirim’ demektir. Bence en iyisini 16 milyon bilir.”

Kanal İstanbul’la ilgili İstanbulluların ayrıntılı şekilde bilgilendirileceğini belirten İBB Başkanı İmamoğlu, “Herkes konuşacak. Ben de onların temsilcisi olarak her zaman konuşacağım. Buna alışmak istemeyen kim varsa, bu sürece alışsa iyi olur” dedi.

Erdoğan ne demişti?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Saray’da “100 bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı” yaptığı konuşmada tartışmalı Kanal İstanbul Projesi’ne dair açıklamalarda bulunmuştu.

Kanal İstanbul’a karşı tutuma dikkat çeken Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İstanbul’un coğrafyası böyle bir değişimi kaldıramaz, bilimsel gerekçeleri var” sözlerine de tepki göstermişti.

Erdoğan, “Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin” sözleriyle İmamoğlu’na seslenirken, Kanal İstanbul’a ‘en yakın zamanda’ başlanacağını belirtmişti.

“En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a başlayacağız. Kanal İstanbul, Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye’yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz.”

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Kanal İstanbul’a başlıyoruz, sen otur işine bak

9 maddede Kanal İstanbul’la gelecek ‘yıkım’

Previous post
‘tr’ uzantılı alan adlarının yönetim yetkisi ODTÜ'den BTK’ye geçti
Next post
Doğa Koleji: Devir işlemleri son aşamaya geldi