Ana SayfaGüncelİnsan Hakları Belgesel Film Günleri 11 Aralık’ta başlıyor

İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 11 Aralık’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 11-14 Aralık tarihleri arasında İzmir’de iki ayrı mekanda düzenlenecek.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenecek olan İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 11 Aralık’ta başlıyor.

Belgesel film günlerinin bu yılki teması ‘düşünce, ifade ve basın özgürlüğü’ olarak belirlendi.

Önceki yıllarda 20 civarında filmin yer aldığı belgesel film günlerinin programında, bu yıl ülke içinden ve dışından 37 film bulunuyor.

Programdaki filmlerden bazıları şöyle: Tebeşir (Özge Astan), Kraliçe Lear (Pelin Esmer), Yıkıntılar Arasında (Özcan Alper), Terminalde Ölüm/Death in the Terminal (Tali Shemesh), Başkalarının Sessizliği/The Silence of Others (Robert Bahar – Almudena Carracedo), Kumun Gecesi (Ali Ergül), Saklı Haç (Altan Sancar – Serhat Temel), İşçileri Kupası/The Workers Cup (Adam Sobel), Amina (Kıvılcım Atay), Sama İçin/For Sama (Waad Al-Khateab – Edward Watts)

Gösterimler ise Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Mimarlık Merkezi (İzmir Mimarlar Odası) olmak üzere iki ayrı salonda gerçekleştirilecek.

14 Aralık’ta sona erecek film günlerine ilişkin çağrıda da bulunan TİHV, Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan sorunlara dikkat çekerek, farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor.


İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin programına BURADAN, etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgilere ise ŞURADAN ulaşabilirsiniz.

Mültecilikten iklim krizine: “Hangi İnsan Hakları?” film festivali başlıyor

Previous post
Feministler ve asli halklar adımlarımızı yönlendiriyor - Raúl Zibechi
Next post
Kayseri'de yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı, iki kişi öldü