Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘İntihar’ denilmişti: Aysun Yıldırım’ın tırnağında bir erkeğe ait DNA örneği bulundu

‘İntihar’ denilmişti: Aysun Yıldırım’ın tırnağında bir erkeğe ait DNA örneği bulundu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 2018 yılında çalıştığı iş yerinin 3. katından düşerek yaşamını yitiren Aysun Yıldırım’ın ‘intihar’ denilerek kapatılan dosyası yeniden açıldı. Aysun’ın 3 tırnağında bir kişiye ait DNA bulgusuna rastlandı.

İstanbul’da 28 Şubat 2018 tarihinde Aysun Yıldırım çalıştığı iş yerinin 3. katından düşerek yaşamını yitirdi.

26 yaşında hayatını kaybeden Aysun’un ölümü ‘intihar’ denilerek kapatıldı.

Ailesi ve avukatının çabası sonucu dosya yeniden açıldı ve Aysun’un 3 tırnağında bir kişiye ait DNA bulgusuna rastlandı.

DNA’nın, Aysun’un çalıştığı iş yerinin müşterisi olan, eski sevgilisi olduğu iddia edilen O.T. isimli erkeğe ait olduğu tespit edildi. O.T. hakkında yakalama kararı çıkartıldı, ancak henüz yakalanmadı.

DHA’ya konuşan Aysun’un annesi Hüsniye Yıldırım, “Kızımın üç tırnağında DNA bulundu. Bu DNA, Aysun’un patronun arkadaşı ve aynı zamanda müşterisi olan kişiye ait. Yakalama kararı çıkarıldı. Biz ailesi olarak intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık. Büyük bir mücadeleden sonra gerçekler su yüzüne çıktı” dedi.

“Biz kızımızı defnettikten sonra acımızla, yüreğimiz yana yana dosyasının peşine düştük. Acım söndü mü sönmedi. Yüreğim yanıyor ama büyük bir hukuk mücadelesi verdik. Bir taraftan yeni deliller çıkıyor. Son 1 aydır yüreğimize bir nebze de olsa su serpildi. Hak ettikleri cezayı çeksinler. İndirimlerden de yararlanmasınlar. Çünkü bir cana kıymıştır. Bu canla beraber kaç kişi mezara giriyor.”

‘Eksik inceleme, soruşturma yok’

Avukat Rukiye Leyla Süren de Aysun’un düştüğü yerde kan izi bulunamadığını, 17 metre yükseklikte bulunan pencerede de parmak izi bulunmadığını belirterek dosyanın yeniden açılmasında ısrarcı olduğunu belirtti.

Eksik inceleme yapıldığını kaydeden Süren, dosyaya ilişkin şunları söyledi:

“Bütün itirazlar yapılmasına rağmen hem savcılık hem mahkeme olayı intihar olarak kapatmış. Aileye başka bir seçenek kalmamıştı. Bunun üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na başvurdular. Dosyayı incelediğimde, maktul ortadayken hangi soruşturmalar yapılması gerekiyorsa bu soruşturmaların maalesef yapılmadığını, eksik bir inceleme ile ‘intihar’ denilerek kapatıldığını gördüm.”

Yıldırım ailesi, ölüm anına ve sonrasına yönelik delil saklayan ve orada bulunan kişilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Görüşmeler yeniden başlamıştı: Trump, ABD askerlerini geri çekmeyi planlıyor
Sonraki Haber
İstihdam azalmaya, işsizlik artmaya devam ediyor