Ana SayfaEğitimİÜ’de akademisyen Atilla Girgin’den kadın öğrencilere sözlü taciz ve şiddet

İÜ’de akademisyen Atilla Girgin’den kadın öğrencilere sözlü taciz ve şiddet

HABER MERKEZİ – Prof. Dr. Atilla Girgin, İstanbul Üniversitesi’nde kadın öğrencileri sözlü taciz edip, şiddete maruz bıraktı. Konuya ilişkin açıklama yapan üniversite yönetimi, Girgin hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İÜ) bir kadın öğrenci, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin tarafından sözlü tacize maruz bırakıldığını açıkladı.

Sebahat Ok isimli kadın öğrenci Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Girgin’in kendisi ve bir kadın arkadaşını şiddete maruz bıraktığını da söyledi.

Girgin’in İÜ’ye jürilik yapmak için geldiğini belirten Ok, “Atilla Girgin denen o şahıs dün bizi taciz etmekle kalmadı, üzerimize yürüyüp şiddete kalkıştı. Bir akademisyenin gözü önünde, eski bir akademisyen tarafından ‘O… mı geldiniz buraya’ sorusuna maruz kaldık” dedi.

Kadın, bu olanlar esnasında orada bulunan bir akademisyenin ise Girgin’e hiçbir müdahalede bulunmadığını vurguladı.

Ok’un paylaşımlarının ardından kadın hakları örgütleri de sosyal medya üzerinden Girgin’in cezalandırılması için çağrı yaptı.

Hürriyet ise yaptığı haberde Girgin’e telefonla ulaşmaya çalıştıklarını ancak Girgin’in kendilerine cevap vermediğini belirtti.

Dekanlık: İnceleme başlatıldı

İÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı da tepkiler üzerine dün bir açıklama yaptı.

Şiddet ve sözlü taciz vakasına ilişkin inceleme başlatıldığı duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fakültemizde, 24 Aralık Salı günü gerçekleştirilen bir doktora jürisinde, üye olarak yer alan ve halen bir vakıf üniversitesinde profesör unvanıyla görev yapmakta olan bir öğretim üyesinin, jüri sonrası fakültemizden ayrılmadan hemen önce koridorda karşılaştığı iki kadın öğrencimize yönelik hakareti ile ilgili derhal inceleme başlatılmıştır.
Üniversitemizin ve fakültemizin, öğrenci odaklı anlayışı ve bilim etiğine tam bağlılık yönündeki değerleri çerçevesinde, yaşanan bu durumun tasvip edilmesi mümkün değildir. Dekanlığımız, konuyla ile ilgili tüm süreçlerin takipçisi olacaktır. Öğrencilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sadece 3 km kaldı: Sular Hasankeyf'e doğru ilerliyor
Sonraki Haber
OHAL Komisyonu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı