Ana SayfaEkolojiJES’e karşı imza standı açılmasına Aydın Valiliği’nden engel

JES’e karşı imza standı açılmasına Aydın Valiliği’nden engel

HABER MERKEZİ – Aydın Kızılcaköy’de JES’e ÇED onayı verilmesinin ardından AYÇEP tarafından açılmak istenen imza standına Valilik’ten ret geldi. Bunun üzerine AYÇEP ve köylüler kapı kapı gezerek imza topluyor.

Aydın Efeler’e bağlı Kızılcaköy yakınlarında işletilmek istenen Jeotermal Enerji Santralleri (JES) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyası Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında uygun bulunarak onaylandı.

Halkın itiraz ve önerilerini almak için 10 günlük askıya çıkarılan nihai ÇED raporuna Aydınlılar ve Kızılcaköylüler ise tepki gösteriyor.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre ÇED raporunun iptal edilmesi, JES projesinden vazgeçilmesi talebiyle Aydın Çevre ve Kültür Derneği’nin (AYÇEP), JES’e karşı 21-23 Aralık arasında üç gün süreyle açmak istediği imza standına ilişkin talebi Aydın Valiliği tarafından reddedildi.

“Sokak sokak imza toplayacağız”

Valiliğin yasak kararını değerlendiren AYÇEP Yönetim Kurulu üyesi Avukat Hicran Danışman, kararda gerekçe bile olmadığını söyledi.

“Demek ki memleket hala OHAL ile yönetiliyor. ÇED raporu halkın görüşüne açılıyor ama halkın bilgi sahibi olup görüş bildirmesinin kanalları keyfi bir şekilde kapatılıyor. Biz de sokak sokak kapı kapı dolaşıp halkı bilgilendirecek ve o imzaları toplayacağız.”

AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili de imza standına Valilik’in izin vermemesini eleştirerek, “ÇED sürecini kafalarında bitirmişler anlaşılan” dedi ve ekledi: “Biz de haklarımızı sokaklarda arayacağız.”

“Vali şirketlerin çıkarına göre tavır aldı”

Valilik’in kararına tepki gösteren Ekoloji Birliği ise imza standının demokratik bir hak olduğunu belirterek, “Dilekçe vermenin amacı Valilik tarafından güvenliğin alınması, bilgisi olması içindir. Aydın Valisi, yasaklama kararıyla demokratik bir talebi yasaklamakla şirketlerin çıkarına göre tavır almış oldu” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maraş Katliamı’nın 41’inci yılı: Kentte yapılan anmada ‘yüzleşme’ çağrısı
Sonraki Haber
Türkiye-Libya askeri işbirliği mutabakatı Meclis’ten geçti