Ana SayfaSporKadın sporcular ringe ‘Kadına şiddete hayır’ demek için çıkacak

Kadın sporcular ringe ‘Kadına şiddete hayır’ demek için çıkacak

HABER MERKEZİ – İzmir Güzelbahçe’de bugün gerçekleştirilecek Fighting Fit Club Ladies Turnuvası’nda kadın sporcular ringe, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için çıkacak.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Fighting Fit Club Spor Kompleksi, yetenekli profesyonel kadın sporcuları keşfetmek ve dünya çapındaki kick boks organizasyonlarına katılmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’de bir ilke imza atarak FFC Ladies Turnuvası’nı düzenliyor.

Bugün gerçekleştirilecek olan turnuvada 24 sporcu kadın, ringe ‘Kadına şiddete hayır’ pankartlarıyla çıkarak, farkındalık yaratmak için mücadele verecek.

Organizasyon öncesi buluşarak yemek yiyen kadınlardan 23 yaşındaki Bedia Taçyıldız, 10 yaşından beri kick bock yaptığını söyledi.

DHA’ya konuşan Taçyıldız, “Hem ‘kadına şiddete hayır demek’, hem de kadının gücünü göstermek amacıyla bir organizasyon gerçekleşecek” dedi ve son dönemlerde kız çocuklarının kendilerini savunmaları için bu spora yönlendirildiğini ifade etti.

“Ben çocukluktan beri dövüş sporları yapmak istiyordum, bu sebeple spora başladım. Maalesef, son 3-4 senede kadına şiddet ve kadın cinayetleri arttığı için artık kız çocukları kendilerini savunmayı öğrensin diye bu sporlara yönlendiriliyor. Oysaki biz spor yapmak için, ülkemizi çeşitli arenalarda temsil etmek için yapıyoruz.
Bu spor bunun için yapılmalı fakat ülkemizin bulunduğu durum nedeniyle aileler bu şekilde önlem almaya çalışıyor. Ben hiç ciddi bir şiddetle karşılaşmadım ama herkeste olduğu gibi laf atmalar oldu. Ben de karşılığını verdim, maalesef başımıza böyle şeyler geliyor.”

‘Kadının gücünü göstermek için’

Çekingen ve utangaç olduğu için öğretmeninin teşviği ile kick boksa başladığını belirten 18 yaşındaki Helin Özgenç ise şunları söyledi:

“Henüz 2 yıldır yapıyorum fakat hedeflerim büyük. Önce Türkiye, ardından Avrupa, kısmet olursa da Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Amacımız büyük, kadına şiddete hayır demek için, kadının gücünü göstermek için bugün ligde olacağız. İddialıyım, umarım başarılı geçer.”
Previous post
Bursa'da iş cinayeti: Asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Next post
‘Kürt Meselesi’ paneli: Kürt sorunu etno-politik bir sorundur