Ana SayfaManşetKadınlar iki ilde Las Tesis ile meydanları doldurdu

Kadınlar iki ilde Las Tesis ile meydanları doldurdu

HABER MERKEZİ – İstanbul, Ankara ve İzmir’de kadınlar meydanlarda bir araya gelerek erkek şiddetine karşı Las Tesis dansını gerçekleştirdi.

İstanbul ve İzmir’de kadınlar, Şilili feminist kolektif Las Tesis aktivistlerinin erkek şiddetine yönelik başlattığı ve giderek tüm dünyaya yayılan dansı gerçekleştirmek için bir araya geldi.

İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı’nda yapılacak danslı protesto önce polis alanı yüzlerce çevik kuvvet, TOMA, zırhlı araç ve gözaltı aracı ile ablukaya aldı.

Ellerine mor eldivenler takan yüzlerce kadın Las Tesis’in bestelediği “Hayır dersem hayır, ısrar edemezsin. Tacize hayır” sözleriyle dans etti.

Eylemde sık sık, “Jin Jiyan Azadi”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.

İzmir

İzmir Alsancak’ta da Halkbank önünde toplanan kadınlar,  Türkçe ve İspanyolca Las Tesis şarkısı eşliğinde dans etti.

Kadınlar sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin jop. İnadına isyan, inadına özgürlük” sloganları attı.

Polisin protesto boyunca şarkıda geçen “Tecavüzcü sensin, öldüren sensin, Polisler, Hakimler, Devlet ve Başkan” sözlerinin ardından “Devlet kurumlarını suçlayıcı ifadeleri sarf etmeyin, hakkınızda işlem yaptırılacaktır ” dediği aktarıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz tutuklandı
Sonraki Haber
Erdoğan'dan ABD'ye: Gerekirse İncirlik'i de Kürecik'i de kapatırız