Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Ema’ ve ‘Skywalker’ın Yükselişi’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Ema’ ve ‘Skywalker’ın Yükselişi’

HABER MERKEZİ – Bu hafta üçü yerli olmak üzere dokuz film gösterime girdi. 20 Aralık itibari ile vizyonda olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Ema

Şilili yönetmen Pablo Larraín’in Venedik Film Festivali’nden ödülle dönen yeni filmi “Ema”, yılın en dikkat çekici filmlerinden biri.

“Ema”, sanat, tutku ve modern aile kavramları üzerine kışkırtıcı bir yapım.

Daha önce No ve Neruda’da birlikte çalışan Pablo Larraín ile Gael García Bernal’ı yeniden bir araya getiren “Ema”da filme adını veren ana karakteri Mariana Di Girolamo canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Santiago Cabrera, Paola Giannini, Cristián Suárez ve Josefina Fiebelkorn gibi isimler yer alıyor.

Başroldeki Gael García Bernal ve Mariana di Girolamo’nun performanslarıyla yıldızlaştığı film, evlat edindikleri 12 yaşındaki oğullarının sebep olduğu bir trajedi yüzünden evlilikleri dağılan bir çiftin sarsıcı hikayesini anlatıyor.

Dans kariyeri istediği gibi gitmeyen Ema, bu olayın etkisiyle başa çıkabilmek için yeniden dansa sarılır.

Pablo Larrain’in sıra dışı filmografisinin en cesur işlerinden biri olan “Ema”nın müziklerinde ise Nicolas Jaar’ın imzası bulunuyor.

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi

“Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi” (Star Wars: The Rise of Skywalker), hem yeni Star Wars üçlemesini, hem de 1977’de çıkan ilk filmden beri devam eden Skywalker hikayesini noktalayacak.

Filmin yönetmen koltuğunda The Force Awakens’ta imzası bulunan J.J. Abrams oturuyor.

The Rise of Skywalkerın oyuncu kadrosunda ise Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Carrie Fisher, Lupita Nyong’o ve Mark Hamill gibi önemli isimler bulunuyor.

Filmde, Hamill’i bir kez daha Luke Skywalker olarak izleyeceğiz.

Diğer yandan 2016 yılında hayatını kaybeden Fisher’ın daha önce kullanılmayan görüntülerine de filmde yer verilecek.

Son olarak Billy Dee Williams da en son The Return of the Jedi’da hayat verdiği Lando Calrissian karakteriyle yıllar sonra Star Wars evrenine geri dönüyor.

“Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi”, The Resistance‘ın özgürlük adına verdiği son büyük savaşı ve Star Wars evreninin sevilen karakterlerinin bu uğurda tekrar bir araya gelmelerini konu ediniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş'a da 'haksız tahrik' indirimi
Sonraki Haber
Ağaç kıyımı: 17 yılda 5 kat arttı, çoğu orman maden sahalarına açıldı