Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Little Joe’ ve ‘Lara’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Little Joe’ ve ‘Lara’

HABER MERKEZİ – Bu hafta beşi yerli olmak üzere dokuz film gösterime girdi. 27 Aralık itibari ile vizyonda olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.


Küçük Joe

Yönetmen Jessica Hausner’in yeni filmi “Küçük Joe” (Little Joe), bilimkurguseverlere ve genetik bilimini endişeyle izleyenlere düşünmek için alan açan, insan dünyasının ötesine bakan bir hikaye.

Genetiği oynanmış kırmızı bir çiçek antidepresan salgılayarak insanları mutlu ederken, yan etkisi onları tuhaf bir şekilde değiştirir. Kimsenin engel olamadığı bu deney/bitkinin adı da “Little Joe”.

Bilimsel gelişmeleri sorgulayan film, Frankenstein’dan esinlenmiş.

Emily Beecham ve Ben Whishaw

Renk paleti ve sanat tasarımıyla öne çıkan filmde Alice’i canlandıran Emily Beecham, 2019 Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Beecham’a eşlik eden isimler ise Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor ve David Wilmot.

Yönetmen Hausner’in sinematografisinde Oteldeki Sır (Hotel, 2004), Çılgın Aşk (Amour Fou, 2014) ve Lourdes gibi filmler de bulunuyor.


Lara

Prömiyerini yaptığı Karlovy Vary Film Festivali’nde Jüri Özel ve Ekümenik Jüri ödüllerine layık görülen “Lara”, oğlu ilk piyano konserini verecek olan bir kadının hikayesini konu ediyor.

Aynı zamanda başroldeki Corinna Harfouch’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü de kazandıran film, Lara’nın bir gününü anlatıyor.

Corinna Harfouch

Sorunlu bir anne-oğul ilişkisinin etrafında kurulan bir hikayeye sahip olan filmin senaryosu Blaž Kutin imzalı.

Filmin yönetmen koltuğunda ise ilk uzun metrajlı filmi “Eyvah” (Oh Boy, 2012) ile dikkatleri üstüne çeken Jan Ole Gerster var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tahir Elçi çalışmasını başlatmıştı: 'Kürtçe Hukuk Terimleri Sözlüğü' tamamlandı
Sonraki Haber
İki ilde okullara kar tatili