Ana SayfaGüncel“Kayyumlar HDP ile sınırlı kalmayacak”

“Kayyumlar HDP ile sınırlı kalmayacak”

HABER MERKEZİ – CHP’li Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanması ile Varto ve Bulanık belediyelerinin eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Kaplan, “Kayyumlar HDP ile sınırlı kalmayacak” uyarısı yaptı.

İzmir’de dün akşam saatlerinde CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasının ardından, bu sabah saatlerinde Muş’ta HDP yönetiminde olan Varto Belediye eşbaşkanları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın ile Bulanık Belediye eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu gözaltına alındı.

Yaşanan tutuklama ve gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yapan HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, “Kayyım saldırganlığı HDP ile sınırlı kalmayacak” uyarısında bulundu.

19 Ağustos 2019 tarihinden bu yana aralarında 3 büyükşehir belediyesinin de olduğu 28 HDP’li belediyeye kayyum atandığına dikkat çekilen açıklamada, “Belediye binalarını sabahın erken saatlerinden itibaren ablukaya alan iktidar, halkın iradesine zorla el koyma ve seçilmişlerini rehin alma haydutluğunu sürdürmektedir” denildi.

Açıklamada, iktidarın “bu kez de CHP’li İzmir-Urla belediyesine yönelik olarak benzer bir uygulamayı devreye sokarak kendisi dışındaki tüm çevrelere gözdağı vermeye çalışmakta” olduğu savunuldu.

Bu anlayış karşısında demokratik, çoğulcu, özgürlükçü yeni yaşamı savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaplan, son olarak şunları kaydetti:

“İktidar ve siyaset elitleri partimizi geriletmek, ilerleme enerjisini kırmak için ellerinden geleni ardına bırakmadı ve bırakmayacak. Bir siyasi partinin karşılaşabileceği en ağır saldırılarla karşı karşıya kaldık, ancak yaktığımız mücadele ateşini söndüremediler, söndüremeyecekler.
“HDP’nin politik programının ve söyleminin gücü karşısında fikir ve sözleri tükenenler, halkın seçtiği temsilcileri rehin alarak ve belediyelerimize el koyarak kendi çaresizliklerine derman bulamayacaklar.”

Muş’ta HDP’li iki belediyenin eşbaşkanlarına gözaltı

İzmir’de CHP’li belediye başkanı tutuklandı

Previous post
İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı kuruldu
Next post
HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında 5 yeni fezleke