Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Vatandaşın seçtiği belediye başkanını nasıl görevden alırsınız?

Kılıçdaroğlu: Vatandaşın seçtiği belediye başkanını nasıl görevden alırsınız?

HABER MERKEZİ – “Maltepe Ekonomik Forumu”nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Vatandaşın seçtiği belediye başkanını nasıl olur da görevden alırsınız?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle’de gazeteci Tim Sebastian’a konuk olan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın sorulara verdiği yanıtları da eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi tarafından Elite World Asia Otel’de gerçekleştirilen “Maltepe Ekonomik Forumu”nda konuştu.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bütün yasaların darbe hukukundan ayıklanması gerektiğini belirterek, “Bu ülkenin insanları birinci sınıf demokrasiyi hak etmiyor mu? Neden bu iktidar inşaat sektörünü kutsadı? Bunun arkasında siyasetin finansmanı var. Bugün geldiğimiz nokta, iktidarın çıkmaz sürece girdiği noktadır” dedi.

“Kimsenin can ve mal güvenliği yok”

Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle’nin Conflict Zone programına konuk olan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın gazeteci Tim Sebastian’ın sorularına verdiği yanıtlarla ilgili de konuştu.

“Türkiye’yi şikayet ediyormuşum. Her an herkes tutuklanabilir mi? Tutuklanabilir. Avukatınız bile neden gözaltına alındığınızı öğrenemez. Bu hukuk sistemi var mı? Var. Var mı bu ülkede bağımsız yargı?
“Cumhurbaşkanı’nın bir sözcüsü var. Soruyorlar; Belediye başkanları açığa alındı. Yerlerine kayyum atandı. ‘Onlar suçludur’ diyor. Sen hakim misin? Hayır. ‘Onlar cezalandırılacak’ diyor. Sen hakim misin? Hayır. Onların cezalandırılacağını Saray adına dile getiriyor. Sonra kalkacağız biz, bütün dünyaya ‘Türkiye’de bağımsız yargı var’ diyeceğiz. Senin sözcün aksini söylüyor. Dolayısıyla can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde biz yeni arayışların rotasını belirlemeye çalışıyoruz.”

“Her şey çok güzel olacak”

Türkiye’de 8 milyondan fazla insanın aylık gelirinin 673 liranın altında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Her şey çok güzel olacak. Biraz sabır” diye konuştu.

“Birlikte mücadele edeceğiz. Cumhuriyet’i kurduk, doğru. Şimdi Cumhuriyet’i gerçek anlamda demokrasiyle taçlandırmamız lazım. Biraz zamana ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı genel seçimlerde de elde edeceğiz.
“O Beyefendiyi aşağı indirmek bizim boynumuzun borcu. Vatandaşın seçtiği belediye başkanını nasıl olur da görevden alırsınız? Her şey çok güzel olacak. Biraz sabır.”

“EYT’lilerin sorunu aile sigortası ile çözülür”

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, çözümün “aile sigortası”nda olduğunu söyledi.

“Emeklilik yaşı 65’e çıktı. 60 yaşında bir kişinin işsiz kaldığını düşünelim. 65 yaşına kadar nasıl geçinecek? O zaman devreye aile sigortası girmeli. EYT’lilerle kıyamet kopuyor. EYT’lilerin sorunu aile sigortası ile çözülür. Hak temelli sosyal yardıma karşı çıkıyorsunuz demek ki.
“Daron Acemoğlu, ‘Sosyal yardım yapmak için önce kaynak yaratılması gerekiyor’ dedi. İşsizlik sigortasını nasıl siyasal iktidar kullanıyorsa aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu çözebiliriz. Sosyal yardımları yaparken dikkat etmemiz gerekiyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da bir erkek annesini öldürdü
Sonraki Haber
MHP'li vekili eleştirdiği için saldırıya uğramıştı: Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı