Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Demirtaş mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş mesajı

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş’ın haksız yere hapis yattığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu siyasetçinin sağlık durumuna dikkat çekerek “geçmiş olsun” mesajı paylaştı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastalığıyla gündeme gelen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hem sağlık durumuna hem de tutukluluğuna değindi.

Demirtaş’ın ‘haksız ve hukuksuz yere hapis yattığını’ ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yatmasının nedeni ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demesi” dedi.

CHP lideri, “Adalet sadece benim için geçerli değil, benim gibi düşünmeyenler için de geçerli. Rakibim olan siyasi partilere yapılan haksızlıklara benim de karşı çıkmam lazım. Demirtaş beraat ediyor, başka bir davadan yargılayıp alelacele hapse atıyorlar” diye devam etti.

Demirtaş’ın sağlık durumuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hastaneye kaldırılmış kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” mesajı gönderdi.

Demirtaş’ın sağlık durumu

Demirtaş’ın cezaevinde 26 Kasım’da rahatsızlanarak bilincinin kapandığını ancak doktorun talebine rağmen günlerdir hastaneye sevk edilmediğini açıklamasının ardından, gelen tepkiler ve HDP’nin çağrıları üzerine Demirtaş dün hastaneye sevk edilmişti.

Demirtaş’la görüşen HDP milletvekilleri onun, “Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor” şeklindeki mesajını paylaşmıştı.

Previous post
Özgür Ülke’nin bombalanması: Çeyrek asır geçti, failler hala ‘bulunamadı’
Next post
Gözaltına alınan gazeteci Serdal Işık serbest