Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nun yeni yıl mesajı: 2020’de her şey çok daha güzel olacak

Kılıçdaroğlu’nun yeni yıl mesajı: 2020’de her şey çok daha güzel olacak

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıl mesajında 31 Mart seçimlerine atıfta bulunarak, son seçimlerle beraber “karamsarlığın yerini umudun, tereddüttün yerini azim ve kararlılığın aldığını” vurguluyor. CHP lideri, “2020, yaşanan tüm acılara ve baskılara rağmen ‘her şeyin güzel’ kılındığı 2019’un umut dolu devamıdır” diyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıla dair bir mesaj yayımladı.

CHP liderinin mesajında 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına göndermeler geniş yer tutuyor.

2019’u “Kendisi gibi düşünmeyenleri düşman görenlere karşı, fikri ve vicdani özgürlüğü savunanların yılı” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Bu sayededir ki 2019 yılında, Mart’ın sonunu bahar kıldık” diyor.

Bu başarıyı sadece partisinin başarısı olarak görmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu başarı, ‘Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma’ hedefimiz doğrultusunda kurulmuş Millet İttifakı’nın ve tüm demokratların, vatanseverlerin başarısıdır” diye belirtiyor.

31 Mart ile “karamsarlığın yerini umudun, tereddüttün yerini azim ve kararlılığın aldığını” vurgulayan CHP lideri, “2020 yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma hedefimize bir adım daha yaklaşacağız” ifadesini kullanıyor.

“2020, liyakate dayalı istihdam politikasını, şeffaflığı, kuvvetler ayrılığını, parlamenter demokrasiyi savunanların, erkek egemen şiddete boyun eğmeyen kadınların ve akla, vicdana, ahlaka sığmayan dayatmaları reddeden gençlerin demokratik taleplerinin yükseldiği; hak, hukuk ve adalet uğruna verdiğimiz mücadelenin kökleştiği bir yıl olacak.
“2020, siyasi iktidarın yok saydığı ekonomik krizin yarattığı ağır tablonun, toplumsal dayanışma ve planlı üretim politikasıyla ortadan kalkacağına inananların daha çok öne çıktığı bir yıl olacak.
“2020, komşularımızla barış içinde yaşamak isteyenlerin, fabrika bacalarının yeniden tütmesini, çiftçimizin tarlasıyla, çocuklarımızın bilimsel, çağdaş ve laik bir eğitimle buluşmasını isteyenlerin sesinin yükseldiği bir yıl olacak. Çünkü 2020, yaşanan tüm acılara ve baskılara rağmen ‘Her şeyin güzel’ kılındığı 2019’un umut dolu devamıdır.”

CHP lideri mesajının sonunda ise 31 Mart seçimlerinde partisinin sloganı haline gelen ifadeye göndermede bulunuyor: “İnanın; 2020’de ‘Her şey çok daha güzel olacak!’”




Önceki Haber
Optimar'dan sene sonu anketi: Partilerin oy oranları ne?
Sonraki Haber
Bahçeli'nin yeni yıl mesajı: Türkiye yeni hükümet sistemiyle zincirlerini kırdı