Ana SayfaÇalışma YaşamıKocaeli’de Trelleborg işçileri greve çıktı

Kocaeli’de Trelleborg işçileri greve çıktı

HABER MERKEZİ – Kocaeli Gebze’de kurulu Trelleborg fabrikasında toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler greve başladı.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve iş makinelerinde kullanılan hortumları üreten Trelleborg’un iki fabrikasında örgütlü Petrol-İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Anlaşmazlık üzerine Petrol-İş üyesi işçiler, taleplerinin karşılanması için greve çıktı.

Evrensel’in haberine göre işçiler sabah erken saatlerde fabrika önünde bir araya geldi.

İşçiler fabrikanın girişine de “Bu İş Yerinde Grev Vardır” yazılı pankart astı.

Fabrika önünde açıklama yapan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, 5 buçuk aylık TİS sürecini geride bırakmalarına rağmen anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

Akyüz, “Müzakereler neticesinde sözleşme bitsin isterdik ancak olmadı. Biz Türkiye gerçeklerine uygun taleplerde bulunduk. Ama anlamadılar, anlamak istemediler” dedi.

Grevi bir araç olarak gördüklerini söyleyen Akyüz, “Tamamlayıcı sağlık sigortası istedik. ‘Olmayacak’ dediler. ‘Gelin ücretler konusunda bir yerlere gelelim’ dedik, kabul etmediler. Biz yüzde 37,5 önerdik, masada bize yüzde 23 zam sunuldu. Biz de taleplerimize uzak olduğu için masadan kalktık” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antalya'da aşırı yağış bekleniyor, Meteoroloji'den uyarı
Sonraki Haber
Nusaybin Davası: Ağır hapis cezasına çarptırılanların sayısı 33'e yükseldi