Ana SayfaGüncelKulp Belediyesi eş başkanlarına tahliye

Kulp Belediyesi eş başkanlarına tahliye

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak tutuklanan, akabinde yerlerine kayyum atanan ve “kimyasalla öldürme” iddiasıyla suçlanan Kulp Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile beraberindeki üç kişi, ilk duruşmada tahliye edildi.

16 Eylül’de tutuklanan kayyum atanan Kulp Belediyesi’ni HDP’li eş başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay tahliye edildi.

İki siyasetçi, Diyarbakır’da yaşanan ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada belediyenin hedef gösterilmesi üzerine “tasarlayarak öldürme”, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddialarıyla tutuklanmıştı.

Eşbaşkanlara ayrıca “nükleer silahla öldürme” gibi bir suçlama da yöneltilmişti.

Bu iddialarla Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Bulundukları cezaevlerinden SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan eşbaşkanlar Taş ve Ay ile HDP İlçe Eş Başkanı Karaman, Belediye Fen İşleri Müdürü Aktaş ve Mehmet Emin Ay ‘adli kontrol’ tedbiriyle tahliye edildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü Beyrok mevkiinde, 12 Eylül’de 7 kişinin yaşamını yitirdiği br patlama yaşanmıştı.

Hükümete yakın medyanın da hedef göstermesiyle eşbaşkanlar Taş ve Ay, bu patlama gerekçe gösterilerek görevden alınmış, akabinde tutuklanmıştı.

Eşbaşkanlara “tasarlayarak öldürme”, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” ve “yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme”  suçlamaları yöneltilmişti.


Diyarbakır’daki patlama: Hedefteki Kulp Belediyesi’nden iddialara yanıt, eşbaşkanlara tutuklama

Nükleer bakışlı Kürtler kimi öldürdü? – Özgür Amed


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık talimatının gölgesinde: Maşalyan, Türkiye Ermenileri'nin 85. Patriği oldu
Sonraki Haber
TIME dergisi Greta Thunberg'i 'Yılın Kişisi' seçti