Ana SayfaGüncelLeyla Güven’in de aralarında olduğu 27 kişiye toplam 168 yıl hapis

Leyla Güven’in de aralarında olduğu 27 kişiye toplam 168 yıl hapis

HABER MERKEZİ – “KCK operasyonu” kapsamında 2008 yılında gözaltına alınıp haklarında dava açılan aralarında HDP Milletvekili Leyla Güven ve gazeteci Seyithan Akyüz’ün de olduğu 27 kişiye toplam 168 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana’da 2008 yılında “KCK operasyonu” kapsamında gözaltına alınıp haklarında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan gazeteci Seyithan Akyüz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de olduğu 96 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan dava duruşmasına tutuksuz yargılanan bazı siyasetçiler ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklar beraatlerini talep ederken, ardından konuşan avukatları, “KCK operasyonlarının bir kumpas olduğunu, bu kumpasta yer alanların Fettullah Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonlar kapsamında cezaevinde olduğunu” belirterek müvekkillerinin beraatini talep etti.

İddia makamı 96 kişinin “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, 96 kişinin üzerine atılı “örgüt propagandası yapmak” suçundan beraatına, aralarında gazeteci Akyüz ve Güven’in de olduğu 27 kişiyi “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca mahkeme heyeti 69 kişinin “örgüt üyesi olmak” suçundan beraatine karar verdi.

Duruşma sonrası kararı eleştiren avukat Yasemin Dora Şeker, söz konusu kararların bozulması için üst mahkemeye itiraz edeceklerini söyledi.

Previous post
Sanatçı Yılmaz Çelik tutuklandı
Next post
Şüpheli kadın ölümü: Derya Tayşan kaldığı otelde ölü bulundu