Ana SayfaÇalışma YaşamıLice’de bir ilk: Kadın kooperatifi kuruldu

Lice’de bir ilk: Kadın kooperatifi kuruldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Lice’de yaşayan ev işçisi kadınlar, istihdam alanı yaratmak ve ürünlerini değerlendirmek amacıyla bir kadın kooperatifi kurdu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 ay önce beş ev emekçisi kadın, ilçede kadınlara istihdam alanı yaratılması amacıyla bir araya gelerek yürüttüğü tartışmalar sonucu bir kadın kooperatifine ihtiyaç olduğuna karar verdi.

Kooperatifin kurulması için kadınlar, ilk olarak sebze kurutmalıkları, turşu, reçel, salça, kavurma gibi hazırlıklar yaptı.

Birçok kadının emeğiyle hazırlanan ürünlerin kooperatif bünyesinde satılması için hazırlıklar tamamlanırken, kooperatifin kurulması için kadınlar resmi başvurularını yaptı.

Açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan “Lice Kadın Kooperatifi”, kentteki kadınlar için bir ilk niteliğinde.

Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan’ın haberine göre Kooperatif ilk etapta yaklaşık 30 kadına istihdam sağlayacak.

Kooperatifte, kuru gıda dışında, el emeği, dikişi nakış, tekstil atölyesi de açılacak.

Ayrıca kadınlar, kırsal mahallelerdeki yetiştirecekleri sebze, meyve ve gıdaları pazarlarda satışa sunabilecek.

Kooperatif bünyesinde toplanması amaçlanan tüm ürünlerin, tüm kentlere gönderilerek yaygınlaştırılması da hedefleniyor.

Amaç: Kadınların ekonomik özgürlüğünü sağlamak

Lice Kadın Kooperatifi Başkanı Bedriye Dolak, beş kadınla başladıkları kooperatif çalışmalarının, 2 aylık sürede çok sayıda kadının desteği ile tamamlandığını söylüyor.

Kooperatifinin öncelikli amacının kadınlara istihdam alanı yaratmak ve kendi ekonomik özgürlüklerini sağlamak olduğunu belirten Dolak, kooperatif bünyesinde çalışacak ve destek veren kadınların tümünün ev emekçisi olduğunu belirtiyor.

Dolak, kadınlarla bir araya gelerek başka neler yapabileceklerine dair karar alacaklarını da ifade ediyor.

“Önümüzdeki süreçte ilçe merkezi başta olmak üzere köylerdeki kadınlarla bir araya gelip daha farklı ilçeye özgü nelerin yapılabileceği üzerinde ortak kararlar alacağız. Bu kararlar doğrultusunda birlikte hareket edip ilçemizin ekonomisini kadınlar olarak kalkındıracağız. İlçemiz özelikle tarım ve hayvancılığa elverişlidir. Kooperatif bünyesinde bunları da yapmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.”

Kadınların dayanışması ve desteğiyle ilçede güzel işler başaracaklarını belirten Dolak, tüm kadınları kendilerine destek olmaya çağırıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Azli kabul edildi: Trump, Senato'da yargılanacak
Sonraki Haber
Ne(o)liberal bir yönetim stratejisi olarak kayyım