Ana SayfaDünyaLondra’da homofobik tezahürata soruşturma

Londra’da homofobik tezahürata soruşturma

HABER MERKEZİ – Londra’da Chelsea ile oynanan maçta homofobik tezahürat yapan West Ham taraftarlarına ilişkin polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Londra’da Cumartesi günü (30 Kasım) Chelsea ile West Ham arasında oynanan futbol maçında homofobik ifadeler içeren tezahüratlar yapıldı.

West Ham taraftarlarının homofobik tezahüratlarını kayda alan kişiler, maçın ardından Twitter üzerinden polisle iletişime geçti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre polis, konuya ilişkin soruşturma başlattı. Emniyet yetkilileri, soruşturma kapsamında henüz gözaltı yapılmadığını söyledi.

Futbolda ayrımcılık karşıtı bir dernek olan Kick It Out da İngiltere Futbol Federasyonu’ndan ayrı bir soruşturma başlatmasını talep etti.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun ise bu konuda atacağı adım konusunda yetkililerle görüşmeler yaptığı kaydedildi.

West Ham LGBT+ Taraftar Grubu da bu tezahüratların homofobik olduğunu şüpheye yer olmayacak bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Chelsea Taraftarları Vakfı ise “West Ham taraftarlarının sürekli homofobik tezahürat yapmasından bunaldık” ifadelerini kullandı.

Chelsea de “Biz kendi taraftarlarımız ayrımcılık yaptığında onları eleştiriyoruz ve diğer kulüplerden de aynısını yapmalarını bekliyoruz” dedi.

West Ham ise açıklamasında “Eşitlik konusunda en üst standartları hayata geçiren kulübümüz, bunun altında kalan herhangi bir davranışı hoş görmez” ifadelerini kullandı.

Previous post
Asgari ücret görüşmeleri: "Temsiliyet antidemokratik, Türk-İş işçiyi yoksulluğa mahkum ediyor"
Next post
Enflasyon yine iki haneli seviyelerde