Ana SayfaÇalışma YaşamıMahir Kılıç 124 gündür açlık grevinde: “CHP üç maymunu oynuyor”

Mahir Kılıç 124 gündür açlık grevinde: “CHP üç maymunu oynuyor”

HABER MERKEZİ – Mahir Kılıç’ın İstanbul’daki CHP binası önünde başlattığı üçüncü açlık grevi eylemi bugün 124’üncü günü geride bırakırken, İzmir’de bir basın açıklaması yapıldı. Eşi Ayça Kılıç, “CHP bürokratları ve Kaftancıoğlu üç maymunu oynuyor” dedi ve eşinin mücadelesine destek çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 11 yıl kadrosuz çalıştıktan sonra 2017 yılında işten çıkarılan Mahir Kılıç, kendisine verilen sözlerin tutulmaması üzerine başlattığı üçüncü açlık grevi eylemini İstanbul’da sürdürüyor.

Kılıç, bugün tam 124 gündür CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açlık grevinde.

Kılıç’ın eylemine dikkat çekmek için bugün İzmir İşçi Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Kılıç’ın eşi ve kızı Yaren de bu açıklamadaydı.

Kılıç’ın eşi Ayça Kılıç burada yaptığı konuşmada eşinin işinden ediliş sürecini hatırlattı.

Eşinin aylardır “Canan Kaftancıoğlu sözünü tut” diyerek açlık grevi yaptığını belirten Kılıç, “CHP bürokratları ve Kaftancıoğlu her gün üç maymunu oynuyor” dedi.

img
Fotoğraf: MA

CHP’nin “Zorunlu açıklama” adı altında yaptığı ve eşini suçladığı açıklamayı hatırlatan Kılıç, “Yalan ve demagojiyle direnen işçiyi suçlu ilan etmeye çalışıyor. Bunlar egemenlerin çarpıtma manevralarıdır, yabancısı değiliz” diye konuştu.

CHP’nin grevdeki eşini “bozguncu ve haksız” biri olarak gösterdiğini belirten Kılıç, CHP belediyeleri önündeki diğer eylemlere işaret ederek, “Mahir gibi direnen yüzlerce insanın kapıları önünde direnmesinden duydukları korkudur bunu yaptıran” dedi.

Eşinin tüm işçiler için direndiğini vurgulayan Kılıç, “Esas olan, Mahir’in direnişini büyütmektir, ezilenlerin ezenlere karşı zaferini ilan etmektir” sözleriyle mücadele ile dayanışma çağrısı yaptı.

Üçüncü açlık grevi eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için işten atılan işçilerden biri olan Mahir Kılıç, 2017 yılının Kasım ayında işe iade talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Kılıç, 184’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle İzmir’deki bu eylemini sonlandırmıştı.

Ancak işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmayan Kılıç, bu kez eylemini Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne taşımıştı.

Ankara’da 67 gün açlık grevinde kalan Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun avukatları ile kendi avukatlarının görüşmesi sonrası, kendisine verilen sözler üzerine eylemini sonlandırmıştı.

Burada Kılıç’a verilen söz ise tüm haklarının iade edilmesi, Çiğli Belediyesi’nde geçici olarak işe başlaması ve 31 Mart seçimlerinden bir ay sonra da eski işine geri dönmesiydi.

Ancak Kaftancıoğlu’nun verdiği sözü yerine getirmediğini vurgulayan Kılıç bunun üzerine tekrar açlık grevi eylemine başladı.

Bu kez İstanbul’da, CHP İl Başkanlığı önünde eylemini sürdüren Kılıç, bugün üçüncü kez başlattığı açlık grevinin 124’üncü gününde.

Kılıç, birbirine çok yakın sürelerde açlık grevi eylemleri gerçekleştirdiği için eylem sağlığını tehdit diyor.

Çalıştığı işten dolayı sarılık taşıyıcısı da olan Kılıç’ın sağlık durumu kritik eşiği aşmış durumda.

Kılıç’ın talebi işine geri dönebilmek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına el konulması kararı
Sonraki Haber
Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç'a 'cezai ehliyeti tam' raporu