Ana SayfaGüncelMardin’de HDP’liler ve Tabip Odası Başkanı’na gözaltı

Mardin’de HDP’liler ve Tabip Odası Başkanı’na gözaltı

HABER MERKEZİ – Mardin’de sabah saatlerinde birçok adrese yapılan baskınlarda aralarında HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday ve Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Etem’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, HDP üyeleri Neda Alper ve Emel Oran ile Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Etem’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Derya Etem’in çalıştığı özel hastanedeki odasında da polislerce arama yapıldığı belirtildi.

Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem

Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

TTB: Yaşam hakkını savunmak en temel görevimiz

Türk Tabipleri Birliği (TBB), Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Etem’in gözaltına alınmasına ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

“Halkın seçtiği Belediye Başkanlarından sonra sıranın hekimlerin seçtiği Oda Başkanlarına geldiğini ülkemiz demokrasisi adına kaygıyla izliyoruz. Hekimler demokrasi, barış ve sağlık hakkını savunmaktan vazgeçmeyecek” denilen açıklamada, Derya Etem’in serbest bırakılması istendi.

TTB, “Hekimlik değerlerini, toplumun sağlık ve yaşam hakkını savunmak en temel görevimizdir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


2019’da bin 674 HDP’li gözaltına alındı, 200’ü tutuklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da okulda fenalaşan 6 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Ankara'dan ABD'ye İncirlik ve Kürecik tehdidi