Ana SayfaEkolojiMersin’de hazine arazisindeki binlerce kızılçam ağacı kesildi

Mersin’de hazine arazisindeki binlerce kızılçam ağacı kesildi

HABER MERKEZİ – Mersin Mezitli’de devlet hastanesinin yapılacağı alanın yanındaki bölgede yaklaşık 70 dönümlük hazine arazisindeki binlerce kızılçam ağacı kesildi. Ağaç katliamıyla ilgili gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü korumasında olan 72 dönümlük hazine arazisinde bulunan her biri 70 yaşındaki bin 511 kızılçam ağacı kimliği belirsiz kişilerce kesildi.

DHA’nın haberine göre ağaçların kesildiği alan, 150 yataklı devlet hastanesi ve 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin yapılacağı alanın yanındaki bölgede bulunuyor.

Cumartesi gecesi yaşanan ağaç katliamı sonrası sabah bölgede spor yapan yurttaşlar durumu fark edip yetkililere haber verdi.

Olay yerine gelen orman bölge müdürlüğü ve emniyet müdürlüğü ekipleri yaşananlarla ilgili soruşturma başlatarak, şüphelilerin kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Mezitli Mahallesi’nin eski muhtarı Veysel Kılıçoğlu, ağaç katliamına neden olanların kanun boşluğundan yararlandığını söyledi:

“Burada katliam var. Cumartesi gecesi 72 dönüm arazi de çam ağaçları yerle bir edilmiş. Sözün bittiği yerdeyiz.
“Mersin Valisi, Orman Bölge Müdürlüğü, yerel yöneticiler buraya sahip çıkmalı. Burada katliamı yapan kişiler parasal değil, hapis cezasıyla cezalandırılıp, bu yerin tekrar orman alanına dönüştürülmesi için çalışmaların yapılması gerekiyor.
“Bu yapılan işlem organize bir suç örgütünün işi. Çünkü ilk defa yapılan bir işlem değil. Bu insanlar kanunlardaki boşlukları iyi biliyor, biraz da parasal güçleri de var ve yakın zamanda narenciye bahçesi olacağını da göreceğiz.
“Çünkü hemen bitişik Mezitli Devlet Hastanesi olarak belirlenmiş bir alan. Büyük bir rant var burada, çevresi hep arazi bölgesi. Vatandaş geleceğe yönelik bir yatırım yapma derdinde sanırım.”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da çevre katliamlarına neden olanlara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tarhan, “Devlet Hastanesi’nin önümüzdeki aylarda inşaat ihalesi yapılacak. Hemen onun yanında yapılan bir kesim gayet bilinçli yapılmıştır” diye konuştu.

Kamuoyuna da çağrı yapan Tarhan, “Burada bütün herkesi, sivil toplum kuruluşlarını, odaları, tüm dinamikler bana ne demeden sesini çıkarsın. Adalete, hukuka bırakmadan gerekli kamuoyu baskısını oluşturalım, gereken yapılsın. Ormanların birtakım kişilere rant kapısı olmasının önüne geçilsin” ifadesini kullandı.

Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can ise “Ağaç kıyımını duyduktan sonra bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Kıyımı belgeledik” dedi ve ekledi: “Mersin’de geçmişten bugüne ağaç katletme durumu devam etmektedir. Buna karşı gösterilecek tavır ormanları kazanmamızı sağlayacaktır.”

Bir kişi tutuklandı

Diğer yandan ağaç katliamıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ağaçları kestiği iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Şenol isimli kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Previous post
İki kadından daha İlahiyat Fakültesi bölüm başkanı hakkında cinsel taciz şikayeti
Next post
Aretha Franklin’in hayatını anlatacak "Respect"ten ilk fragman