Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den Marmara ve Ege için fırtına uyarısı

Meteoroloji’den Marmara ve Ege için fırtına uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar günü şiddetini artıracak rüzgarın Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde, yer yer saatte 100 kilometre hızla eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına bekleniyor.

Buna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi.

Yapılan açıklamada, Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak rüzgarın, Marmara’nın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Pazar günü şiddetini artırarak, Pazartesi günü öğle saatlerine kadar Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına ve kuvvetli fırtına (60-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiği bildirildi.

Fırtınanın meydana getirebileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar ile baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İBB’den de uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada ise, İstanbul’da fırtınanın Pazar akşam saatlerinden itibaren şiddetini daha da arttırarak aralıklarla tam fırtına şeklinde Pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Fırtına nedeniyle yaşanabilecek hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi ve benzeri olumsuzluklara karşı İstanbullulara uyarıda bulunuldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Atanmayan en az 460 bin: MEB 20 bin öğretmeni ‘sözleşmeli’ alacak
Sonraki Haber
Hirokazu Koreeda’nın son filmi: “Saklı Gerçekler”