Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüzeyyen Boylu cinayeti davasının nakil talebine ret

Müzeyyen Boylu cinayeti davasının nakil talebine ret

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ‘güvenlik’ gerekçesiyle başka bir ile taşınması talebi Adalet Bakanlığı’nca ‘keyfi’ bulunarak reddedildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, 20 Mayıs 2019 tarihinde Mesut Issı isimli erkek, avukat boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu’yu öldürmüştü.

“Eşi kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan 3 yıl hapis istemiyle Issı hakkında Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

4 Kasım 2019 tarihinde yapılan davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Issı’nın avukatı dava dosyasının ‘güvenlik’ gerekçesiyle başka bir ile taşınması için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.

Davanın başka bir ile taşınması talebi ise Adalet Bakanlığı’nca reddedildi.

Mezopotamya Ajansı’nın Diyarbakır Valiliği’nin nakli için olumlu görüş bildirdiği davanın taşınması talebi Adalet Bakanlığı tarafından ‘keyfi’ bulundu.

Bakanlık, davanın taşınmasını gerektirecek bir nitelik bulunmadığını, duruşma öncesi alınacak güvenlik önlemlerinin ise yeterli olacağını kaydetti.

Davanın bir sonraki duruşması 27 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Previous post
İstanbul’da mezar fiyatlarına zam
Next post
2 yıl sonra: Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazeden 10’u ailelerine teslim edildi