Ana SayfaCezaevleriNe ilaçları veriliyor ne tedavi ediliyor: Hasta tutuklu Hüseyin Güdücü’nün durumu kritik

Ne ilaçları veriliyor ne tedavi ediliyor: Hasta tutuklu Hüseyin Güdücü’nün durumu kritik

HABER MERKEZİ – Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve karaciğerinin farklı bölgelerinde 3 hemonjiom olan Hüseyin Güdücü, ne tedavi ediliyor ne de ilaçları veriliyor.

45 yaşındaki Hüseyin Güdücü, Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 18 aydır tutuklu.

Güdücü’nün karaciğerinin farklı bölgelerinde 3 hemonjiom (bir tür tümör çeşidi) var. Ancak ne tedavi ediliyor ne de ilaçları veriliyor.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Barış Güdücü, babasının ilaçlarının verilmesini ve bir an önce hastaneye sevk edilerek tedavisinin yapılmasını istiyor.

Babasının tedavisinin yarım kaldığını dile getiren Güdücü, süreci şöyle anlattı:

“Tutuklu bulunduğu ilk aylarda babamın hastalığını cezaevi yönetimine söylemiştim. Sağlık birimleriyle görüştüğümde tedavisini yapacakları ifade etmişlerdi.
“Babamı önce Bitlis Hastanesi’ne götürdüler, ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde tedavi görmesi uygun görüldü ve Malatya’ya gönderildi.
“Ondan sonra hiç ilgilenmediler. Babam Bitlis Cezaevi’ne geri getirildi. Malatya’da verilen reçete cezaevi yönetimi tarafından bilerek hastanede bırakıldı. Kendi imkanlarımla Malatya’ya gidip reçeteyi aldım.”

Malatya’dan aldığı reçetede yazılan ilaçların Türkiye’de satılmadığını ve yurtdışından aldığını ifade eden Güdücü, ilaçları da sağdan soldan borç alarak temin edebildiğini belirtti.

Malatya’daki doktorun kendisine, “Babanın acilen tedavi görmesi gerekiyor. Acil bir şekilde bu ilaçları al. Aldığın zaman bana ulaş” dediğini anlatan Güdücü, nihayetinde randevu almak için kontak kurduğu hastaneden “Bizim mahkumları alabilecek bir odamız yok. Biz bir şey yapamıyoruz. Hastanın çok ciddi bir hastalığı yok” dediğini söyledi.

Bu cevabı verenlere Malatya Hastanesi’ne bizzat geldiğini ve doktorun “durumun ciddi” olduğunu söyleyip rapor verdiğini aktardığını belirten Güdücü, “Ciddi bir durumu yoksa neden bana o ilaçları aldırttılar diye sordum, ama bir açıklama yok” diye konuştu.

img
Hüseyin Güdücü / Fotoğraf: MA

23 Kasım’da cezaevine yolladığı ilaçların babasına halen ulaştırılmadığını belirten Güdücü, “Aldığım ilaç cezaevi deposunda bekletiliyor. Babamın hastalığı ciddidir. İlaçlarının verilmesi ve biran önce bir hastaneye sevk edilerek, tedavisinin düzgün bir şekilde yapılmasını gerekiyor” dedi.

Previous post
Davutoğlu yeni parti başvurusunu yaptı
Next post
Batman Valiliği eylem ve etkinlik yasağını uzattı