Ana SayfaGüncelNedeni ‘asker selamı’: UEFA’dan TFF’ye para cezası, futbolculara kınama

Nedeni ‘asker selamı’: UEFA’dan TFF’ye para cezası, futbolculara kınama

HABER MERKEZİ – UEFA, Türkiye Futbol Takımı oyuncularının verdiği asker selamı nedeniyle TFF’yi para cezasına çarptırdı, 16 futbolcuyu da kınadı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye Futbol Takımı oyuncularının Euro 2020 elemelerindeki Fransa ve Arnavutluk maçlarında verdiği asker selamı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) 50 bin euro para cezasına çarptırdığını açıkladı.

Açıklamaya göre, UEFA Disiplin Kurulu asker selamı sebebiyle 16 futbolcuyu da kınadı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre UEFA, yapılan hareketlerin “o dönemki özel siyasi bağlam göz önünde bulundurulduğunda uygunsuz olduğunu” belirtti.

UEFA, TFF’ye para cezası verilirken Paris’teki Fransa maçında Türkiye taraftarlarının neden olduğu olayların da dikkate alındığını açıkladı.

Türkiye futbolcuları, sahadaki gol sevincinin ardından soyunma odasında da, teknik ekiple birlikte asker selamı vermiş, TFF de bu iki fotoğrafı, “Futbolcularımız bu golü asker selamı ile, Barış Pınarı harekatında görev yapan askerlerimize armağan etti” açıklamasıyla paylaşmıştı.

Başakşehirli futbolcular da kınandı

UEFA ayrıca, Başakşehir Futbol Kulübü’nün Avrupa Ligi maçında oyuncuların verdiği asker selamının ardından başlatttığı soruşturmayı da tamamladı.

UEFA, bu olay nedeniyle Başakşehir’in altı oyuncusunu kınadı.

Başakşehirli futbolcular, İstanbul’da Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yapılan maçta İrfan Can Kahveci’nin attığı golden sonra asker selamı vermişti.

UEFA’nın asker selamı veren futbolculara soruşturma açmasını eleştiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “UEFA provokatif politik davranış görmek istiyorsa aldığı kararlara baksın. UEFA’nın haksız siyasi tavrını reddediyoruz” demişti.




Önceki Haber
Devrimci Parti Genel Başkanı'na gözaltı
Sonraki Haber
Abbas Kiyarüstemi ile Akira Kurosawa buluştuğunda...