Ana SayfaGüncel“Nedeni işsizlik”: Çorum’da aynı mahallede aynı gün iki intihar

“Nedeni işsizlik”: Çorum’da aynı mahallede aynı gün iki intihar

HABER MERKEZİ – Çorum’da aynı mahallede yaşayan iki kişi aynı gün intihar etti. İntiharların nedeninin işsizlik ve borç olduğu öne sürüldü.

Çorum’da dün akşam aynı mahallede yaşayan Gökhan T. ve Oktay A. evlerinde, kendilerini asarak yaşamlarına son verdi.

Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan, evli ve bir çocuk babası 31 yaşındaki Gökhan T.’den haber alamayan yakınları dün akşam eve geldi.

Kapının açılmaması üzerine polise haber verildi. Polisin çilingir yardımıyla girdiği evde ise Gökhan T.’nin tavana asılı cansız bedeni bulundu.

Aynı mahallede yaşayan 32 yaşındaki Oktay A. da evinde, tavana bağladığı elektrik kablosuyla kendini astı.

Oktay A.’nın cansız bedeni, otopsi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğiktim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, intiharlarla ilgili soruşturma başlattı.

“Nedeni işsizlik”

BirGün’e konuşan Bahçelievler Mahallesi muhtarı Hasan Kızıltepe, Gökhan T. ve Oktay A.’nın borçlarından ve işsizlikten dolayı intihar ettiklerini ileri sürdü.

Artan intiharlar

TÜİK verilerine göre son 10 yılda yaşanan toplam intihar sayısı 30 bin 984.

Son dönemki intiharlarda ise işsizlik ve borç sıkıntısı gerekçeleri öne çıkıyor.

İstanbul’un Fatih ilçesinde, dört kardeş 5 Kasım Salı günü kapısına “Dikkat siyanür var” yazılı not astıkları evlerinde ölü bulunmuştu.

48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin ve 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin’e yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanür içtikleri ortaya çıkmıştı.

Antalya’da da 8 Kasım günü, 36 yaşındaki baba Selim Şimşek ile 38 yaşındaki anne Sultan Şimşek’in çocukları 9 yaşındaki Ceren ile 5 yaşındaki Ali Çınar’ın cansız bedenlerini bulunmuştu.

Geride mektup bırakan ailenin evinde de siyanür bulgusuna rastlanmıştı.

15 Kasım’da ise İstanbul Bakırköy’de bir evde biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulunmuştu.

Bakırköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada dairedeki koku nedeniyle AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek, “Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir” ifadesi kullanılmıştı.

Bu intihar vakalarında yaşamına son verenlerin ekonomik sıkıntı içinde ve borç yükü altında olduğu, yine işsizlik sıkıntısı çektiği haberleri basına yansımıştı.




Önceki Haber
Bakanlıktan 'kadına şiddet' genelgesi: Delillerin internette paylaşımına engel
Sonraki Haber
Atina'da anarşist dayanışma işgallerine operasyon