Ana SayfaBilim ve TeknolojiNedeni ‘propaganda’: Twitter, Suudi Arabistan menşeli 6 bin hesabı sildi

Nedeni ‘propaganda’: Twitter, Suudi Arabistan menşeli 6 bin hesabı sildi

HABER MERKEZİ – Twitter, Suudi Arabistan’ın jeopolitik çıkarları adına koordineli hareket ettiğini belirlediği 6 bin hesabı sildiğini duyurdu. Açıklamada, şu ana kadar silinen ya da arşivlenen hesap sayısının ise 88 bin olduğu belirtildi.

Sosyal paylaşım platformu Twitter, Suudi Arabistan menşeli 6 bin hesabı sildiğini açıkladı.

Kapsamlı bir araştırma sonrası bu kararı aldıkları belirtilen Twitter açıklamasında, hesapların Suudi Arabistan’ın jeopolitik çıkarları adına koordineli hareket ettiği ifade edildi.

“Bugün, platformumuzun manipülasyon politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapattığımız 5 bin 929 hesap ile ilgili kapsamlı veri paylaşıyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu hesapların, Twitter üzerinden yanlış bilgi ve reklam içerikli e-mail yaymak suretiyle Suudi Arabistan destekli bilgi operasyonunda yer aldığını fark ettik.”

“Propaganda”

Euronews’in haberine göre, silinen hesapların Suudi Arabistan hükümet kurumları ile bireylere ait olduğunu belirten Twitter, hesapları İran’a yaptırım uygulanması da dahil olmak üzere Suudi Arabistan’ın bölgesel çıkarları konusunda propaganda yapmakla suçladı.

Öte yandan, yapılan propaganda faaliyetlerinin “Smaat” adlı Suudi Arabistan merkezli bir sosyal medya ve pazarlama şirketi tarafından yönetildiği ve bu şirketin aynı zamanda Suudi Arabistan devletine ait resmi kuruluşların sosyal medya hesaplarını da yönettiği kaydedilen açıklamada, şirket ve şirket yöneticilerinin de Twitter’dan men edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, şu ana kadar silinen ya da arşivlenen hesap sayısının ise 88 bin olduğu belirtildi.

Twitter, daha önce de Suudi Arabistan devlet yetkilileri hakkında pozitif propaganda yaptıkları gerekçesiyle Suudi medya grubuna ait altı hesabı kapattıklarını duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da 17 yaşındaki Bahar Akdemir ölü bulundu
Sonraki Haber
Trump, Türkiye'ye yaptırım öngören yasayı imzaladı