Ana SayfaToplumsal CinsiyetNurcan Arslan cinayeti: Dava yeniden görülecek, kadın avukatlardan çağrı var

Nurcan Arslan cinayeti: Dava yeniden görülecek, kadın avukatlardan çağrı var

HABER MERKEZİ – Nurcan Arslan’ı “tasarlayarak öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Abdullah Melih Barış’ın cezası Yargıtay tarafından bozuldu. 7 Ocak’ta yeniden başlayacak yargılama öncesi açıklama yapan kadın avukatlar, kamuoyuna davayı sahiplenme çağrısında bulundu.

İstanbul Küçükçekmece’de, 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış isimli erkek, Nurcan Arslan’ı silahla vurarak öldürmüştü.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 12 Nisan 2018 tarihinde yapılan davanın karar duruşmasında sanık Barış, “Adli Tıp raporu bana akli dengesi yerinde dese de ben 15 yıldır bipolar tedavisi görüyorum. Pişmanım. İyi hal indirimlerinin uygulanmasını istiyorum” demişti.

Mahkeme heyeti ise Abdullah Melih Barış’a “tasarlayarak öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, ardından ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı müebbete çevirmişti.

Nurcan’ı öldüren Barış’a ‘haksız tahrik’ indirimi ise uygulanmamıştı. Bunun üzerine sanık avukatları kararı Yargıtay’a taşımıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, “sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği” görüşüyle kararın bozulmasına karar verdi.

Bozma kararı sonucu dava yeniden görülecek olup, ilk duruşması 7 Ocak Salı günü Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Yargıtay’ın yeniden yargılama kararına tepki gösteren Nurcan Arslan’ın avukatları, duruşma öncesi yazılı açıklama yaparak çağrıda bulundu:

“Bizler Nurcan Arslan davasını takip eden kadın avukatlar olarak, kadın katillerini cesaretlendiren yüksek mahkemenin bu kararına karşı tüm kamuoyunu Nurcan şahsında katledilen tüm kadınlar için adalet çağrısını büyütmeye, 7 Ocak tarihinde Bakırköy Adliyesi’nde yeniden görülecek bu davayı sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Açıklamada sanığın iddialarını dikkate almayan mahkemenin, cezada ‘haksız tahrik’ indirimi uygulamaması hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Kadın katili Abdullah Melih Barış’ı haksız tahrik indirimleriyle ödüllendirmeyen bu kararı, erkek yargının sayısız kadın düşmanı kararı arasında kadınların hukuki bir kazanımı olarak değerlendirdik. Ancak şimdi erkek egemen yüksek yargının başka bir kararı ile karşı karşıyayız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da sağanak: Eğitime 1 gün daha ara
Sonraki Haber
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu üyesinin evine silahlı saldırı