Ana SayfaKültür-SanatOdağında Rusya var: İstanbul’un 22’nci ‘randevusu’na geri sayım

Odağında Rusya var: İstanbul’un 22’nci ‘randevusu’na geri sayım

HABER MERKEZİ – Rusya sinemasının en iyi örneklerini keşfetme ve sinemaya yön veren klasikleri bir kez daha beyazperdede görme fırsatı sunan Randevu İstanbul Film Festivali, 20-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 22. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen ve 20 Aralık’ta başlayacak festivalin bu yılki odağında Rusya var.

“Rusya’ya Bak Dünyayı Gör” ve “Rusya’dan Kısalar” bölümlerinden oluşan festival kapsamında Rusya sinemasından yapımlar yer alıyor.

Yönetmen Sergey Kuznetsov’ın dünya prömiyerini 35. Varşova Film Festivali’nde yapan “7 Boozer” (7 Ayyaş), Alexander Boguslavsky’nin 2019 yapımı fantastik filmi “Abigail” (Abigail: Sınırların Ötesinde), Andrey Myshkin imzalı “Curiosities” (Karşılaşmalar), Anna Yanovskaya’nın Sochi Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan “Exciting Life” (Heyecan Dolu Bir Hayat) gibi filmler “Rusya’ya Bak Dünyayı Gör” başlıklı seçkide gösterilecek.

“Rusya’dan Kısalar” seçkisinde de 12 kısa film sinemaseverler ile buluşacak.

Seçkide yer alan filmlerden bazıları şöyle: Andrey Myshkin’in “302 BIS”i, Anna Kuznetsova’nın “628”i, Denis Kudryavtsev’ın “Fair Play”i, Mikhail Arkhipov’un “Fuel”i, Natalia Kalenova’nın “Window”u…

Randevu İstanbul’un bu yılki afişinde Moskova’nın rengi göze çarpıyor. Afiş, grafik tasarımcısı Kemal Öktem tarafından hazırlandı.

Festivalin programı şöyle:


Randevu İstanbul’la ilgili ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
ABD ile Çin "ticaret savaşları"nı bitirmek için ilk adımı attı
Next post
Rabia Naz soruşturmasında yeni belge: Kıyafetlerdeki izler “araç lastik izi olabilir”