Ana SayfaEkonomi“OHAL rejimiyle yönetiliyoruz”: Ankara’da bütçe açıklamasına ‘kayyum’ engeli

“OHAL rejimiyle yönetiliyoruz”: Ankara’da bütçe açıklamasına ‘kayyum’ engeli

HABER MERKEZİ – Ulus Meydanı’nda, Tüm Bel-Sen tarafından yapılmak istenen “Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye” başlıklı basın açıklaması, metinde “kayyum” ifadesi geçtiği için polisler tarafından engellendi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), “Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye” başlıklı bir basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak Ankara’daki Ulus Meydanı’nda yapılmak istenen açıklama polislerce engellendi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre polisler, basın metnini gördükten sonra açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti ve “Valiliğin izni yok” dedi.

Duruma tepki gösteren Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri İsmail Kaygusuz, polisin ‘kayyum’ ibaresinden rahatsız olduğunu söyledi:

“Valilik kendisi bir metin hazırlayıp bize okutturmak istiyor ama sendikamızın kendi görüşü ve düşünce tarzı var ve biz bunu kabul etmedik. ‘Basın açıklaması metnini bize gönderin uygun görürsek size açıklama yaptıracağız’ diyorlar. Bu şu anlama geliyor: ‘Biz hazırlayacağız ve siz de bu metni okuyacaksınız.’ Biz bunu kabul etmiyoruz. Asıl izin vermedikleri metinde kayyumlarla ilgili ibarelerin yer alması.”

Daha sonra açıklama Tüm Bel-Sen Genel Merkezi önünde yapılmak istendi ancak polis buna da engel oldu.

“OHAL ve KHK rejimiyle yönetilmekteyiz”

En sonunda açıklama Genel Merkez binasında yapılabildi.

Açıklamayı yapan Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Devrim Kahraman, sendikalarının 90’Iı yılların zorlu koşulları altında kurulduğunu hatırlattı ve AKP’nin 17 yıllık iktidarı döneminde baskılarla karşı karşıya kaldıklarının altını çizdi:

“Özellikle 2012 den günümüze işten atmaların, tutuklanmaların, soruşturmaların ve sürgünlerin artarak devam ettiğine tanık oluyoruz. Bugün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL ve KHK rejimiyle yönetilmekteyiz. Bu süreçte halkın seçtiği belediye başkanlarının yerine kayyumlar atanarak halk iradesi yok sayılmıştır.”

Kahraman 2020 yılı bütçesiyle ilgili ise “2020 yılı bütçesi incelendiğinde sermayeyi koruyan, emekçileri görmezden gelen, üretimi hedeflemeyen bir bütçe olduğu açıktır. Bu bütçede eğitime, sağlığa ve yerel yönetimlere kaynak aktarımının kısıtlandığı, askeri harcamalara ve diyanete ise bütçeden daha fazla payın ayrıldığı görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Kahraman, yerel yönetimler işkoluna yönelik taleplerini de şu şekilde sıraladı:

  • Yerel yönetimlerde imzalanan toplu sözleşmelerin önündeki engellerin kaldırılarak, özgür toplu sözleşme koşullarının sağlanması
  • Zabıta emekçilerinin meslek tanımının yapılması ve fazla mesai ücretlerinin belediye meclisince belirlenmesi
  • Bütçeden yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarımının sağlanması
  • Kayyum uygulamalarına son verilmesi
  • Kayyumlar tarafından ve KHK’lerle işten atılan emekçilerin bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmeleri
  • Emekçilere insan onuruna yaraşır ücret verilmesi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Utanmadan 'yaptırım' diyorlar, bizim de yaptırımlarımız olacak
Sonraki Haber
MEB: Engelli öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen açığa alındı