Ana SayfaGüncelOnur Yaser Can davasında ‘iyi hal indirimli’ karara itiraz

Onur Yaser Can davasında ‘iyi hal indirimli’ karara itiraz

HABER MERKEZİ – Emniyet’te yaşadığı psikolojik işkence sonucu yaşamını yitiren Onur Yaser Can davasında iki polise “iyi hal indirimi” ile verilen tutuklamasız 6’şar yıl hapis cezasına aile itiraz etti.

Karakolda çıplak aramaya maruz kalan ve işkence şikayetleri dikkate alınmadıktan sonra yaşamına son veren Onur Yaser Can davasında tutuksuz sanık polislere ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak ayrı ayrı 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Polisler Salih Bahar ve Soner Gündoğdu hakkında, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozma ve yok etme” suçlarından verilen 6 yıl 5 ay 15’er gün hapis cezasına Can ailesinin avukatları itiraz etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, sanıkların “Sahte resmi belgenin kullanılması” ve diğer suçlardan da cezalandırılması istendi.

15 Mayıs 2012’deki ilk yargılamaya ilişkin karar duruşmasına katılan anne Hatice Can, 2 Mart 2014’de hayatına son vermişti.

25 Ekim’deki duruşma konuşan Onur Yaser Can’ın kardeşi Ezgi Sevgi Can, 7 Ekim günü de babasının hayatını kaybettiğini söyleyerek, şunları ifade etmişti:

“Babamı öldüren, annemi öldüren şey evlat acısının yanı sıra adaletsizliktir. Annem ve babam, ecelleri ile ölmediler. Oğullarına işkence yapan amirlerin adilce yargılandığını göremediler. Babam mahkemenin, avukatların ortaya çıkarması gereken delilleri 9 yılda tek tek ortaya çıkardı.”

Onur Yaser Can, üçüncü kez ifadeye çağrılmasına dayanamamış ve camdan atlayarak yaşamına son vermişti.

Dosyadaki ifadelere göre, Can, emniyette çırılçıplak soyuldu, yüzü duvara dönük uzun süre bekletildi, yere çökertildi, öksürtüldü ve hakarete uğradı.


Onur Yaser Can davası: İki polise 6’şar yıl hapis cezası, tutuklama yok

Previous post
İzmir’in ardından Mersin: Alevilerin yaşadığı mahallede evlere tarihler yazıldı
Next post
İzmir'de bir erkek boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü