Ana SayfaGüncelOptimar’dan sene sonu anketi: Partilerin oy oranları ne?

Optimar’dan sene sonu anketi: Partilerin oy oranları ne?

HABER MERKEZİ – Hükümete yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma, yılın son ayında yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Bu araştırmaya göre AKP’nin oy oranı yüzde 35, CHP’ninki yüzde 18.8. HDP barajı aşarken, MHP ve İYİ Parti baraj altında görünüyor. Kararsızların oranı ise yüzde 13.1.

Daha önce AKP için de anketler yaptığı bilinen kamuoyu araştırma şirketi Optimar, 12-15 Aralık tarihlerinde yapılan “Türkiye’nin Nabzı” adlı araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Şirketin sahibi Hilmi Daşdemir, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, araştırmanın 26 ilde 2 bin 185 katılımcı ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapıldığını aktardı.

Daşdemir’in aktardığına göre bu araştırmada partilerin şu andaki oy oranları, kararsızlar dağıtılmadan, şu şekilde: AKP yüzde 35, CHP yüzde 18.8, HDP yüzde 10.3, MHP yüzde 8.4, İYİ Parti yüzde 7.2, Kararsızlar ise yüzde 13.1.

Ayrıca bu araştırmaya göre, Ahmet Davutoğlu’nun yeni kurulan partisi için yüzde 0,5, Ali Babacan için de yine yüzde 0.5 destek çıktığı belirtiliyor.

Resim

Kanal İstanbul

Öte yandan ankete göre, polemiğe neden olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili kamuoyu desteğine dair de veriler yer alıyor.

Ankette projeye yüzde 38,4 destek olduğu, yüzde 27,6’lık bir kesimin projeye karşı olduğunu belirtilirken, bu konuda kararsız olduğunu belirtenlerin oranının ise yüzde 34 olduğu aktarılıyor.




Önceki Haber
Dış ticaret açığı yüzde 232 arttı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'nun yeni yıl mesajı: 2020’de her şey çok daha güzel olacak