Ana SayfaGüncelOruç’a sınıra nasıl geldiği ve sosyal medya paylaşımları soruldu

Oruç’a sınıra nasıl geldiği ve sosyal medya paylaşımları soruldu

HABER MERKEZİ – Ağrı’da bir haftadır gündür gözaltında tutulan gazeteci Aziz Oruç’un emniyet ifadesi alındı. Oruç’a, sınıra nasıl geldiği ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar soruldu.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 11 Aralık günü gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından “terörist” ilan edilen gazeteci Aziz Oruç’un günler sonra emniyet ifadesi alındı.

MA’nın haberine göre Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bugün ifadesi alınan Oruç’a sınıra nasıl geldiği ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar soruldu.

Oruç’un yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Neler oldu?

Hakkında açılan davalardan dolayı yaklaşık 3 yıldır Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Oruç’un Avrupa’ya gitmeye çalıştığı belirtiliyor.

Bu gaye ile İran üzerinden geçtiği Ermenistan kapısında gözaltına alınmıştı Oruç.

Gözaltında sık sık Ermenistan polisinin şiddetine maruz kaldığı, daha sonra İran askerine teslim edildiği, İran’da da 2 gün boyunca işkenceye uğradığı ortaya çıkmıştı.

10 Aralık’ı 11 Aralık’a bağlayan gece ise ayakları çıplak ve üstü başı paramparça edilmiş halde tel örgülerin üzerinden Türkiye tarafına atılmıştı.

Aziz Oruç, 11 Aralık’ta kentten çıkmak üzere Doğubayazıt-Ağrı karayolunda araç beklerken, polisler tarafından yere yatırılarak gözaltına alınmıştı.

Oruç’la birlikte gözaltına alınan HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek ve aynı anda evi ile işyeri basılarak gözaltına alınan Muhammet İkram Müftüoğlu, bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece “Aziz Oruç’a yardım ve yataklık ettikleri” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından “terörist” olarak lanse edilse de meslektaşları “Oruç’un gazeteciliğine şahidiz” diyor.


“Gazeteciliğine tanığız, Aziz Oruç serbest bırakılsın”

Previous post
HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında 5 yeni fezleke
Next post
Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi: Türkiye, 153 ülke arasında 130. sırada