Ana SayfaDünyaPolonya’da yasağa karşı kürtaj olmak isteyenler için yardım hattı kuruldu

Polonya’da yasağa karşı kürtaj olmak isteyenler için yardım hattı kuruldu

HABER MERKEZİ – Kürtajın yasak olduğu Polonya’da kadınların kürtaj için yurtdışına seyahatini kolaylaştırmak ve mali yardım sağlamak için yardım hattı kuruldu.

Avrupa’nın en katı kürtaj yasalarına sahip ülkelerinden biri olan Polonya’da, kadınların yurtdışında kürtaj olmasını kolaylaştırmak için bir yardım hattı oluşturuldu.

Proje altı Polonya merkezli ve bir uluslararası grubun hayata geçirdiği hat ile kürtaj olmak isteyen kadınların yurtdışına seyahati ile ilgili tavsiye vermek ve mali destek sağlamak amaçlanıyor.

Euronews’te yer alan habere göre yardım hattında kadınlara güvenli bir şekilde kürtaj hapı alabilmeleri için bilgilendirmede bulunulacak ve kadınlar Almanya, Hollanda ile İngiltere’de kürtaj hizmeti veren tıp merkezlerine yönlendirilecek.

Sınır Tanımayan Kürtaj isimli girişimin de içinde bulunduğu projeye ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sınır Tanımayan Kürtaj girişimi bir kürtaj hakkının bir kişinin doğduğu ülkeye ya da taşıdığı pasaporta göre değişmemesi gerektiğine inanıyor. Herkes bulunduğu ülkede kürtaj hakkı elde edene kadar biz burada olacağız.”

Kürtaj yasağı

Polonya’da kürtaja yalnızca fetüsün yaşamı risk altında olduğunda, kadının sağlığına tehdit olduğunda veya hamileliğin tecavüz veya ensest ilişki yoluyla olduğu zamanlarda izin veriliyor.

Ülkede 2016 yılında kürtajı tamamen yasaklama girişimlerinin ardından siyah giyinen kadınlar tarafından ülke genelinde protestolar düzenlenmişti.

Protestoların ardından hükümet bu girişimini sonlandırma kararı almak zorunda kalmıştı.




Önceki Haber
Urfa'da servis minibüsü devrildi, sekiz öğretmen yaralandı
Sonraki Haber
Yanardağ patlamasında ölenlerin sayısı sekize yükseldi, kayıplar hala bulunamadı