Ana SayfaGüncelRabia Naz soruşturmasında yeni belge: Kıyafetlerdeki izler “araç lastik izi olabilir”

Rabia Naz soruşturmasında yeni belge: Kıyafetlerdeki izler “araç lastik izi olabilir”

HABER MERKEZİ – Şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan kızının ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma dosyasından yeni bir belge paylaştı. Buna göre, Rabia Naz’ın olay günü giydiği kıyafetlerdeki bazı izlerin, “araç lastik izi olabileceği” belirtiliyor.

Giresun’un Eynesil ilçesinde, yaklaşık bir buçuk yıl önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan soruşturması ile ilgili yeni bir gelişme var.

11 yaşında yaşamını yititren Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, Cuma günü gizliliğin kaldırılmasının ardından incelemeye devam ettiğini belirttiği dosyada bulduğu bir raporu paylaştı.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan söz konusu uzmanlık raporunda, Rabia Naz’ın olay günü giydiği kıyafetlerdeki bazı izlerin, “araç lastik izi olabileceği” belirtiliyor.

7 Ağustos tarihli raporda, “Okul üniforması ile pantolonda bulunan kırışıklıklar ve katlanma izlerinin bulunduğu bölgelerin VSC 6000 HS inceleme cihazında morötesi (UV) ışık kaynakları kullanılarak detaylı incelendiği” ifadeleri yer alıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre raporda, “İncelemede sağ kol ve sağ bacak bölgesinde kavisli ve belli desenler içeren izlerin bulunduğu, söz konusu izlerin kıyafetin lifli yapısının içine nüfuz ettiğinden okul üniforması ile pantolon üzerinde oluşan izlerin baskı sonucu oluştuğu kanaatine varılmıştır” kaydediliyor.

Rapor şöyle devam ediyor:

“Okul üniforması ile pantolon üzerinde oluşan izlerin yukarıda saymış olduğumuz bulgular ile beraber muhakeme edildiğinde, söz konusu izlerin araç lastik izi olabileceği değerlendirilmiştir.”

“Polisler ‘delil karartma’ suçundan yargılanmalı”

Şaban Vatan, Rabia Naz’ın hayatını kaybettiği 12 Nisan 2018 tarihinden itibaren Eynesil’den satılmış olan Fiat Doblo, Peugeot ve Renault Kangoo marka araçların tespitinin yapılması için Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

Rabia Naz’ın kıyafetlerinin Eynesil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir ay kaldığını ve burada giysilerin üzerindeki tozların “temizlendiğini” de öne süren Vatan, dilekçede ilgili polislerin “delil karartma” suçundan yargılanmalarını talep etti.

Son gelişmelere ilişkin DW Türkçe’ye konuşan Şaban Vatan, kendi yaptığı incelemeler doğrultusunda, kızının öldürüldüğü iddiasını destekleyen belgeler olduğunu savundu.

Vatan “Son gelişmede bu kadar dosyanın içinde gece yarısı sabaha karşı yaptığım gelişmede buyrun Rabia Naz’ın elbisesinde evet inceleme yapılmış 1 yıl sonra ve bu inceleme sonucunda görüyoruz ki araba lastik araç lastik izi geçmiş” şeklinde konuştu.

Adli tıp uzmanı: Rabia Naz kesinlikle yüksekten atlamış olamaz

Rabia Naz başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulan Meclis komisyonu üyeleri de Perşembe günü adli tıp uzmanlarını dinlemişti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, “Bu vaka kesinlikle yüksekten atlama değil” demişti.

“Hacettepe Üniversitesi olarak raporumuzda bu ölümün trafik kazası nedeniyle olabileceğini yazdık” ifadelerini kullanan Tümer, Adli Tıp Kurumu uzmanlarının ölümün yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği yönündeki raporunu eleştirmiş ve söz konusu raporun tekrar gözden geçirilmesini önermişti.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve ardından olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Odağında Rusya var: İstanbul’un 22'nci 'randevusu'na geri sayım
Sonraki Haber
Kars'ta yük treni otomobile çarptı: Üç kişi hayatını kaybetti