Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın otopsi raporu açıklandı

Rabia Naz’ın otopsi raporu açıklandı

HABER MERKEZİ – Şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın otopsi raporu açıklandı. Rapora göre Rabia Naz düşerek yaşamını yitirmiş.

TBMM Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu’nun talebi üzerine hazırlanan Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili otopsi raporu ve savcılık dosyası Meclis’e geldi.

DHA’nın haberine göre otopsi raporunda, Rabia Naz’ın düşerek yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Raporda, Rabia Naz’ın sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin, baba Şaban Vatan ve ağabey Yaşar Mert Vatan’ın DNA profili örnekleri ile uyumlu olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanarak, Meclis’e gönderilen 2 ayrı raporda ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu savunuldu.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Rabia Naz Vatan’a ait olduğu bildirilen sağ el 3 adet tırnak örneği ve sol el 1 adet tırnak örneğinden; örneklerin içerdiği DNA miktarının azlığı, oransızlığı veya bütünlüğünü kaybetmiş olmasından kaynaklanabilecek sebeplerden dolayı yalnızca yüksek oranda DNA içeren Rabia Naz Vatan’a ait DNA profili tespit edildi.”

Giresun Savcılığı tarafından hazırlanıp Meclis’e gönderilen dosyada da ölümle ilgili ilk bulgular ve görgü tanıkları ile dinlenen kişilerin ifadeleri yer aldı.

Öte yandan 7 Ocak 2020’de yeniden çalışmalarına başlayacak komisyon üyelerinin, araştırmada bulunmak üzere Eynesil’e tekrar gidebileceği belirtildi.

Adli tıp uzmanı: Rabia Naz kesinlikle yüksekten atlamış olamaz

Rabia Naz başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulan Meclis komisyonu üyeleri Aralık ayının ilk haftasında adli tıp uzmanlarını dinlemişti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, “Bu vaka kesinlikle yüksekten atlama değil” demişti.

“Hacettepe Üniversitesi olarak raporumuzda bu ölümün trafik kazası nedeniyle olabileceğini yazdık” ifadelerini kullanan Tümer, Adli Tıp Kurumu uzmanlarının ölümün yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği yönündeki raporunu eleştirmiş ve söz konusu raporun tekrar gözden geçirilmesini önermişti.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmişti.

Baba Şaban Vatan da kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Rabia Naz’ın ölümünün üzerinden bir buçuk yıl sonra TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamış ve ardından olay yerinde incelemelerde bulunmak, tanık ve görgü tanıklarını dinlemek amacıyla Giresun ve Eynesil’e gitmişti.

Diğer yandan Şaban Vatan’ın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteci Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmuştu.

Cihan, 12 Eylül’de baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2020'nin asgari ücreti açıklandı: 2 bin 324 lira
Sonraki Haber
Denizli'de bir çocuğa kaldığı özel yurtta sistematik cinsel istismar