Ana SayfaGüncelRagıp Zarakolu’nun mal varlığına el konulması kararı

Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına el konulması kararı

HABER MERKEZİ – KCK İstanbul Ana Davası’nın duruşması bir kez daha ertelenirken, yurt dışında bulunan ve Türkiye tarafında iadesi istenen yazar Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına kısmen el konulması kararı alındı.

205 sanıklı KCK İstanbul Ana Davası kapsamında yargılanan gazeteci, yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına kısmen el konulmasına karar verildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada söz alan yazar Ragıp Zarakolu’nun avukatı Şennur Bayboğa, daha önceki duruşmalarda Ragıp Zarakolu hakkında alınan kararları hatırlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun İsveç’te bulunan Zarakolu’nun mal varlığına el koyma kararı talep etmesini kabul etmediklerini vurgulayan Bayboğa, “Müvekkilim duruşmaların en başında mahkemenizce duruşmalardan vareste tutulmuştur” dedi.

Bayboğa, “Bu ara karardan rücu edilmeden hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca biz müvekkilimin adresini mahkemenize bildirdik. Başka mahkemelerde müebbet ceza ile yargılanmasına rağmen istinabe yoluyla savunmasının alınması talebimiz kabul edildi. Bu mahkemede talebimiz kabul edilmedi” diye belirtti.

Avukat Bayboğa, “Mahkemenizin İsveç’ten müvekkilimin iadesi talebi de İsveç Hükümeti’nce reddedildi” diye de ekledi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Zarakolu’nun “duruşmaya gelmesini sağlamak amacıyla” Türkiye’de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulması talebinin kısmen kabul edilmesine hükmetti.

Ayrıca mahkeme, Zarakolu’na SGK tarafından yapılan ödemelere de el konulmasına karar verdi.,

Kararda, “El koyma kararına karşı tefhimden itibaren 7 gün içerisinde İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz olunabileceğine” ifadesi yer aldı.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı ise 14 Mayıs 2020 tarihine erteledi.


Ragıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evli olduğu kadını öldüren Şükrü Şengül'e 'tasarlayarak öldürme'den ceza istemi
Sonraki Haber
Mahir Kılıç 124 gündür açlık grevinde: "CHP üç maymunu oynuyor"