Ana SayfaGüncelRusya, tüm büyük spor organizasyonlarından dört yıl boyunca men edildi

Rusya, tüm büyük spor organizasyonlarından dört yıl boyunca men edildi

HABER MERKEZİ – Dünya Dopingle Mücadele Kurumu, Rusya’yı 2020 Olimpiyat Oyunları ve 2022 Dünya Kupası dahil tüm büyük spor organizasyonlarından dört yıl boyunca men etti.

Rusya, dört yıl boyunca düzenlenecek olan tüm büyük spor organizasyonlarından men edildi.

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA) icra komitesinin kararı, İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen toplantı sonrası açıklandı.

Karar, 2020’de Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nı ve Katar’da oynanacak olan 2022 Dünya Kupası’nı da kapsıyor.

Doping skandalına karışmadığını ispat edebilen Rusyalı atletler ve sporcular, Olimpiyat bayrağı altında tarafsız olarak müsabakalara katılabilecek.

Rusya’nın kararı temyize götürmek için 21 gün süresi bulunuyor.

EURO 2020’ye katılabilecek

Ancak Rusya 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeler arasında kalmaya devam ediyor.

St Petersburg kentinde oynanacak maçların programında bir değişiklik olmayacak çünkü UEFA’nın düzenlediği EURO 2020, WADA’nın ‘büyük spor organizasyonları’ listesinde yer almıyor.

Dopingden suçlu bulunmuştu

Rusada’nın sistematik biçimde tahrif edilen laboratuvar sonuçlarını WADA ile paylaşması halinde Rusyalı atletlerin müsabakalara kabul edilebileceği belirtilmiş, ancak Rusada laboratuvar sonuçlarını paylaşmamıştı.

2014 Soçi Olimpiyat Oyunları’nın ardından Rusya, ‘devlet eliyle gerçekleştirilen sistematik dopingden’ suçlu bulunmuş ve uluslararası organizasyonlardan men edilmişti.

Güney Kore’de düzenlenen 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda 168 Rusyalı atlet Olimpiyat bayrağı altında mücadele etmişti.

Previous post
Rancière'den 'Uzlaşı Çağına Notlar'
Next post
Avukat Zeycan Balcı'nın belini kıran polis 3 yıl sonra hakim karşısında