Ana SayfaGüncel“Sadece son bir ayda 350 HDP’li gözaltına alındı, partinin yarısı cezaevinde”

“Sadece son bir ayda 350 HDP’li gözaltına alındı, partinin yarısı cezaevinde”

HABER MERKEZİ – ‘Sadece son bir haftada 150, son bir ayda 350 gözaltı, belediye eş başkanlarından yöneticisine HDP’de siyaset yapanların yarıya yakını cezaevinde.’ Bu verileri HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında paylaştı. Gözaltı ve tutuklama furyasının devam ettiğini belirten Buldan, “AKP, kayyum atamalarıyla tüm ülkeyi kuşatacak yeni bir paralel rejim inşa etmeye çalışıyor” diyor.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisine dönük gözaltı ve tutuklama furyasına dair bilgiler paylaştı, iktidara tepki gösterdi.

“Siyasi ligden düşeceğini anlayan AKP iktidarı, ayakta kalabilmek için gece gündüz HDP’ye gözaltı operasyonları yaptırmaktadır” diyen Buldan, geçtiğimiz hafta HDP ve DTK yöneticileri ile insan hakları savunucuları, sendikacılar, gazeteciler dahil 150’ye yakın kişinin hukuksuzca gözaltına alındığını söyledi.

Buldan son bir ayda ise HDP’ye yönelik Van, Ankara, Antalya, Antep, Mardin, Urfa, Batman, Kocaeli ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında partinin belediye eş başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu 350’ye yakın siyasetçinin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun tutuklandığını belirten Buldan, “HDP’nin neredeyse yarısı içeride. AKP polisi ve savcısı resmen HDP’li avına çıkmıştır” dedi ve şöyle devam etti:

“Biz bir ayda 350 IŞİD’linin yakalandığını duymadık, 350 suç örgütünün çökertildiğini görmedik, hırsızlık ve yolsuzluk yapan 350 suçlunun gözaltına alındığına tanık olmadık. Gerçek suçlular dışarıda, HDP içeride.
“10 Ekim Katliamı’nda da ortaya çıktı, IŞİD’liler elini kolunu sallaya sallaya dolaşır ama HDP’liler tutuklanır.
“Kadınlar sokak ortasında göz göre göre öldürülür, faile dokunulmaz ama basın açıklaması yaptı diye HDP’liler, demokratik kurum temsilcileri gözaltına alınır.
“Yolsuzluk yapan kayyımlar görev başında tutulur, ancak hırsızlığı ortaya çıkardığı için Diyarbakır Belediye Eşbaşkanımız Selçuk Mızraklı tutuklanır.
“Bu nasıl bir adalet anlayışıdır, bu nasıl bir rezil anlayıştır! Ülkeyi getirdikleri yer tam bir çürümedir.”

HDP belediyelerine kayyum atamalarına işaret eden Buldan, bunun ‘paralel devlet zihniyetinin devamı’ olduğunu da vurgularken, “AKP, kayyum atamalarıyla tüm ülkeyi kuşatacak yeni bir paralel rejim inşa etmeye çalışıyor. Anayasanın, yasanın, hukukun, adaletin, halk iradesinin, demokrasinin yok sayıldığı bir rejimdir bu” dedi.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde HDP’nin gücünün bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Buldan, bu nedenle partisinin hedefte olduğunu belirtirken, “HDP bitmez, bu mücadele bitmez. Evet, biz bedel ödüyoruz ama büyük kaybeden kendileri olacak” diye konuştu.

Previous post
DİSK: Asgari ücret net 3 bin 200 lira olmalı
Next post
Özgür Ülke’nin bombalanması: Çeyrek asır geçti, failler hala ‘bulunamadı’