Ana SayfaGüncelŞehir Üniversitesi’nden “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” diyen Erdoğan’a yanıt

Şehir Üniversitesi’nden “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” diyen Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – Şehir Üniversitesi ve Halkbank arasında yaşanan sorunlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” sözlerine üniversiteden, “Halkbank tarafından bankacılık mevzuatına uygun olarak kullandırılan yatırım kredisi, bütünüyle kampüs inşaatı için harcanmıştır” yanıtı geldi.

İstanbul Şehir Üniversitesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyorlar” sözlerine yanıt verdi.

Üniversitenin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu edilen iddialar yalanlanarak, “Üniversite’nin tüzel kişiliği, mensupları (öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları) ve paydaşlarının hakları ile kurumsal ve bilimsel birikimi siyasi tartışmalara kurban edilmemelidir” denildi.

Açıklamada; üniversiteye yönelik baskı, müdahale ve siyasi tartışmaların eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini kesintiye uğratmasından ve devam eden hukuki süreçleri etkilemesinden derin bir kaygı duyulduğu ifade edildi.

Kartal ilçesindeki Dragos yerleşkesinin, üniversite devrinin yasalara uygun olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, “İstanbul Şehir Üniversitesi’ne Halkbank tarafından bankacılık mevzuatına uygun olarak kullandırılan yatırım kredisi, bütünüyle kampüs inşaatı için harcanmıştır” denildi.

Son olarak, üniversitenin kredi borçlarını ödeyebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtilerek, “Bu süreçte borçlarının silinerek kamu tarafından yüklenilmesini asla talep etmemiştir. Üniversite’nin talebi mevcut yasalar çerçevesinde borçlarının yeniden yapılandırılmasından ibarettir” açıklamasında bulunuldu.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ve Halkbank arasında yaşanan sorunlara ilişkin şunları söylemişti:

“Meselenin bir tarafında benim bir tarafında malum zatın olduğu söyleniyor. Tahsisini başbakanlığım döneminde ben yaptım. Malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi?
“Öksüz yetimin hakkını hiçe sayarak tapu devrini yapıyor. Yanında da sayın Babacan var, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Kimin ne olduğunu öğrenen bunlar Halkbank”ı da dolandırmaya çalışıyor. Banka ciddi bir kredi veriyor. Şehir Üniversitesi’nin bankaya olan borçları 417 milyon noktasında. ‘Yapılandıralım’ diyorlar. Bunu nasıl yapacaksınız? Bankaya teminat bile vermediniz.”

Davutoğlu ne demişti?

Davutoğlu ise, Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” sözlerine Twitter üzerinden yanıt vermişti.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere ‘yaşayan eski cumhurbaşkanları ve başbakanların ailelerinin mal varlıkları araştırılsın’ önerisinde bulunmuştu.


Davutoğlu’ndan Erdoğan’ın “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” sözlerine yanıt

Erdoğan’dan Şehir Üniversitesi’ne ilişkin açıklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a 'Kanal İstanbul' yanıtı
Sonraki Haber
HDP: GABB’dan çekilmedik