Ana SayfaGüncelSelahattin Demirtaş’la görüşen eşinden açıklama

Selahattin Demirtaş’la görüşen eşinden açıklama

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eşinin, ailesinin kendisini ziyaret etmek üzere Edirne Cezaevi’ne giderken trafik kazası geçirmesinden dolayı üzgün ve öfkeli olduğunu aktardı.

4 Kasım 2016’da tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Selahattin Demirtaş’ın ailesi 6 Aralık günü cezaevi yolunda trafik kazası geçirmişti.

Edirne yönüne giden ailenin kontrolündeki araçlardan birinin lastiğinin patlaması sonucu önce öndeki diğer araca çarpmış, ardından da devrilmişti.

Kaza sonucu araçta bulunan Demirtaş’ın kayınbiraderi Dr. Süleyman Akkaya ile kardeşi Şadiye Demirtaş Buluttekin’in bel omurgasında kırık meydana gelmişti.

Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş’ın kalçasında ezikler oluşurken, baba Tahir Demirtaş’ın ise karın bölgesinde yaralanma meydana gelmişti.

Demirtaş’ın kayınbabası Mehmet Akkaya, eniştesi Feshi Türkmen ve şoföründe de kazaya bağlı ezikler olmuştu.

Kazanın ardından aile fertleri üç ayrı hastanede tedavi altına alınmıştı.

“Öfkeli ve üzgündü”

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eşiyle dün (6 Aralık) bir görüşme gerçekleştirdiğini ve eşinin olanlardan dolayı öfkeli ve üzgün olduğunu belirtti.

“Selahattin ile dün görüştük. Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi.
“Binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkanı yok. Yıllardır çocuklarını göremeyen yaşlı anne babalar var. Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz. “

Demirtaş’ın ailesi cezaevi yolunda trafik kazası geçirdi

Previous post
Hindistan'da mahkemeye giderken yakılan kadın yaşamını yitirdi
Next post
“İnsanca Yaşamak İstiyoruz” mitingi yarın Bakırköy'de