Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesine saldırı: İddianame 18 ay sonra hazırlandı

Şenyaşar ailesine saldırı: İddianame 18 ay sonra hazırlandı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 18 ay sonra iddianame hazırlandı. İddianamede baba Esvet Şenyaşar’ın ölümüne yer verilmezken, daha çok Şenyaşar ailesinin soruşturulduğu ortaya çıktı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 ay sonra hazırladığı iddianameyi Urfa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

Saldırıda hayatını kaybeden baba Esvet Şenyaşar’ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine yer verilmeyen iddianamede, Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile AKP’li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümü yer aldı.

Tutuklu Fadıl Şenyaşar’ın yanı sıra Ferit Şenyaşar ile Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız müşteki şüpheli olarak yer aldığı iddianamede Enver, Ali, Mehmet ve İbrahim Yıldız ile İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek’in isimleri ise şüpheli olarak geçiyor.

Şenyaşar ailesi soruşturulmuş

Mezopotamya Ajansı’ndan Muhammed Abdulkadir Esen’in haberine göre iddianamede, olayın gelişimine yer verilen kısmın ardından Şenyaşar ailesine yönelik soruşturma bölümü geliyor. Bu bölüm özetle şöyle:

Baba Esvet Şenyaşar’ın 23 Aralık 2016 tarihinde “PKK/KCK terör örgütünün kayyum atanan belediyelere ve atanan kayyumlara, Ak parti yöneticileri ve askerlere yönelik eylem planlandığı” şeklinde edinilen istihbarat çerçevesinde gözaltına alındığı ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Şüpheli Fadıl, Adil ve Celal Şenyaşar hakkında herhangi bir soruşturma kaydının bulunmadığı belirleniyor.

Sicil kaydının ardından başsavcılık Şenyaşar ailesi üyelerinin sosyal medya hesaplarını da incelemeye alıyor.

İbrahim Halil Yıldız’ın ifadesine de yer verilen iddianamede ayrıca, hakkında yakalama emri bulunan şüpheli İbrahim Yıldız’ın ise halen aranmakta olduğu belirtiliyor.

13 kişi hakkında ceza talep edildi

İddianamede 13 kişi hakkında ceza talep ediliyor. Bu isimler ve yöneltilen suçlamalar şöyle:

  • Fadıl Şenyaşar: “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”, “kasten silahla nitelikli yaralama”
  • Enver Yıldız: “Kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”
  • İbrahim Yıldız: “Kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”
  • Ali Yıldız: “Yaralama”
  • Abdurrahman Yıldız: “Kasten yaralamaya teşebbüs”, “yaralama”
  • Mustafa Yıldız: “Silahla basit yaralama”, “silahla kasten yaralama”
  • Süleyman Yıldız: “Basit yaralama”, “silahla nitelikli kasten yaralama”
  • Kenan Yıldız: “Silahla nitelikli kasten yaralama”, “yaralama”
  • Nihat Yıldız: “Yaralama”
  • İbrahim Halil Şimşek: “Silahla nitelikli kasten yaralama”
  • Mehmet Yıldız: “Basit yaralama”, “yaralama”
  • Mehmet Şimşek: “Silahla basit yaralama”
  • Ferit Şenyaşar: “Basit yaralama”

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Previous post
Nusaybin Davası: Hasta tutuklu Eroğlu'na ağırlaştırılmış müebbet
Next post
Işıl Özgentürk hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi