Ana SayfaGüncelSinan Aygün’ün CHP’den ihracı için disiplin süreci başlatıldı

Sinan Aygün’ün CHP’den ihracı için disiplin süreci başlatıldı

HABER MERKEZİ – CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı “rüşvet” iddiaları nedeniyle suçlayan Sinan Aygün hakkında disiplin süreci başlattı. Aygün’ün partiden ihraç edilmesi isteniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki “Togo Kuleleri” olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık’ta mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odası’na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti.

Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Sinan Aygün’ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti. Açıklamada, Aygün’ün mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon lira civarında haksız menfaat elde ettiği de öne sürülmüştü.

İçişleri Bakanlığı ise Sinan Aygün’ün, Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkında ortaya attığı iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Disiplin süreci başlatıldı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Aygün’ün parti tüzel kişiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi disiplin süreci başlattı.

CHP il yönetimi, Aygün’ü “tedbirli” olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Bu işlemin ardından Aygün, CHP’deki tüm seçme ve seçilme hakkını da kaybetmiş oldu.

İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.

BBC Türkçe, Aygün ile birlikte belediye meclis üyesi kardeşi Sibel Aygün’ün de aynı kapsamda kesin ihracının istendiğini aktardı.

Aygün’ün CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz hakkı bulunuyor.


Mansur Yavaş hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirildi

Previous post
Yanardağ patlaması: Yeni Zelanda'da ölü sayısı 19'a yükseldi
Next post
Dersim'de 4.2 büyüklüğünde deprem