Ana SayfaGüncelSözcü gazetesi davasında yedi kişiye hapis cezası

Sözcü gazetesi davasında yedi kişiye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Sözcü gazetesinin yazar ve çalışanlarının yargılandığı davada gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ayrılırken, yedi kişiye hapis cezası verildi.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile yazar ve çalışanları hakkında açılan davanın karar duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Burak Akbay’ın dosyasını ayırırken, yedi sanığa ceza verdi. Buna göre;

  • Emin Çölaşan (yazar) ve Necati Doğru (yazar) “FETÖ’ye yardım etmek” iddiasıyla 3 yıl 6 ay 15’er gün,
  • Mustafa Çetin (sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni) ve Metin Yılmaz (Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) “FETÖ’ye yardım etmek” iddiasıyla 3 yıl 4’er ay,
  • Yücel Arı (sozcu.com.tr Haber Koordinatörü), Yonca Yücekaleli (muhasebe görevlisi) ve Gökmen Ulu (muhabir) ise “FETÖ’ye yardım etmek” iddiasıyla 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Mediha Olgun ise beraat ettirildi.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, verilen karar sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Sözcü Gazetesinin yönetici ve yazarlarına verilen cezalar, siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır” dedi ve ekledi: “Sözcü’nün Türkiye’yi aydınlatmasına doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Baskı kuruyorlar. Bu, beyazı siyah gösterme kararıdır.”

Savcı ceza istemişti

Davanın 18 Nisan’da yapılan duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı.

Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli’nin “FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca “etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması” da talep edilmişti.

Savunması alınamayan sanık Burak Akbay’ın dosyasının ise ayrılması istenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık örgütleri uyarıyor: İstanbul'da uyuz vakalarında artış var, ne yapmalı?
Sonraki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu'nun Ocak ayı programı açıklandı