Ana SayfaEğitimStartı Yalova’da verildi: Anaokullarında din eğitimi

Startı Yalova’da verildi: Anaokullarında din eğitimi

HABER MERKEZİ – Anaokullarında “dini eğitim sınıfları” projesinin uygulamaya konulduğu öğrenildi. Yalova’da yürürlüğe konan projeye göre, henüz okuma yazma bilmeyen çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile haftada en az 6 saat din eğitimi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) anaokullarında “dini eğitim sınıfları” açmaya başladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre projenin adı “Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum”. İlk olarak başlatıldığı yer ise Yalova.

Bakanlığın, “2023 Eğitim Vizyonu” logosunun yer aldığı projede, MEB için bir ilk olarak devlet okulunda “Dini Eğitim Sınıfı” tanımı yer alıyor.

Projenin “amacı”

MEB, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin ortak protokolü ile okulöncesi çocuklar için başlatılan projede, “Manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde Türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin İslam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” deniliyor.

4-6 yaş grubundaki çocuklar için 12-18 kişilik sınıflar oluşturulması ve haftada 6 saat süren eğitimlerin müftülük tarafından belirlenen eğitimcilerle sürdürülmesi planlanıyor.

Projenin amacında “Çocukların Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, dürüst ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireylerin yetişmelerine temel hazırlamak” ifadeleri yer alıyor. Eğitim içeriğinde ise Arapça ve dini konular var.

Cumhuriyet’in haberinde, MEB okullarında verilecek eğitimin müfredatı ve ders materyallerinin müftülük yetkililerinin yer alacağı bir ekiple hazırlanacağı belirtiliyor.

Müftülüklere ayrıca “kayıt işlemlerinin yapılması ve onaylanması” ve eğitimin denetimi görevleri verildiği aktarılıyor.

MEB müfredatı dışına çıkılacağı sinyali ise “Çocukların erken yaşta dini eğitimlerinin okul ve aile işbirliği içerisinde isteğe bağlı ve okulöncesi eğitim programı dışında gerçekleştirmek” ifadeleriyle veriliyor.

Previous post
Antep’te evli olduğu kadını darp eden erkek tutuklandı
Next post
İzmir’in ardından Mersin: Alevilerin yaşadığı mahallede evlere tarihler yazıldı